Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Procesiuni cu sfinte moaște la hramul Mănăstirii Pantocrator din Teleorman
În perioada 21-24 iulie 2022, la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești- Vlașca, județul Teleorman, cu prilejul hramului, „Sfânta Mironosiță Maria Magdalena”, ale cărei moaște se păstrează în paraclisul dedicat ei în mănăstire, vor avea loc diferite slujbe în cinstea sfintei mironosițe și, ca în fiecare an, la hramul acesta de vară vor fi aduse și alte moaște ale sfinților din țară, spre bucuria credincioșilor.
Joi, 21 iulie, în ajun, de la ora 18:00, va fi oficiată slujba Vecerniei cu Litie în cinstea Sfintei Maria Magdalena și va avea loc întâmpinarea raclei Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Vineri dimineață va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească de la ora 9:00. Slujba principală a hramului va fi vineri seara de la ora 21:00, când un sobor de ierarhi va oficia la Altarul de vară al mănăstirii Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Sfintei Maria Magdalena și Sfânta Liturghie. Sâmbătă dimineață la 9:00 vor fi oficiate Sfânta Liturghie pentru pelerinii care vor veni să se închine la sfintele moaște, iar seara, de la 18:00, Vecernia. Duminică dimineață, de la 8:30, Acatistul Mântuitorului și Sfânta Liturghie. În după-amiaza zilei de duminică, racla cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie se va întoarce la Neamț.
`Pentru că anul 2022 este dedicat în Patriarhia Română evocării sfinților isihaști, marilor rugători ai Bisericii, am hotărât să aducem la hramul de anul acesta racla cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie Velicicovschi de la Mănăstirea Neamț. Sfântul Paisie este cunoscut ca inițiator al reînvierii tradiției isihaste la noi, mare rugător și povățuitor în tainele rugăciunii inimii. Ca orice mănăstire, și Mănăstirea Pantocrator se străduiește să fie un loc de rugăciune, de liniște, de reculegere. Deși este cea mai nouă mănăstire din sudul țării, prin lucrarea sfinților ocrotitori, Maria Magdalena și Ioan Evanghelistul, s-au adunat mulți monahi tineri aici, îmbinând slujirea lui Dumnezeu cu cea a credincioșilor. Prin stilul său arhitectural, prin mozaicuri și fresce, prin slujbe și propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu, mănăstirea își desfășoară activitatea apostolică după modelul ocrotitorilor săi, încercând să fie un martor al Învierii Mântuitorului Hristos în sudul României”, a transmis părintele protosinghel Sebastian Serdaru, starețul Mănăstirii Pantocrator.