În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Profesorii nemulţumiţi pot contesta astăzi nota obţinută
Ieri, la sediul fiecărui centru de testare au fost afişate rezultatele concursului naţional de titularizare. Potrivit datelor centralizate la Ministerul Educaţiei, la proba scrisă a concursului s-au prezentat 24.000 de persoane, numărul total de posturi didactice sau catedre vacante titularizabile fiind de 4.471.
Cei 24.000 de candi daţi rămaşi în concurs la proba scrisă de la titularizare au aflat ieri rezultatele. Cei nemulţumiţi au la dispoziţie şi ziua de astăzi pentru a depune contestaţie, urmând ca rezultatele finale ale concursului să fie publicate pe 21 iulie. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, prima etapă de repartizare în şedinţă publică, la nivel de centre de concurs, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00, pe posturile didactice titularizabile, va avea loc în 22 şi 25 iulie. Pentru a doua etapă de repartizare - repartizarea la nivel naţional a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00, pe posturile didactice sau catedrele rămase vacante titularizabile după prima etapă -, candidaţii vor putea depune opţiuni la centrele de concurs la care s-au înscris în perioada 27-28 iulie candidaţii. Repartizarea computerizată la nivel naţional, în baza opţiunilor depuse de candidaţi, va avea loc în 29 iulie. Din cei 38.101 candidaţi înscrişi la titularizare, peste 4.000 sunt absolvenţi din promoţia 2011. De asemenea, dintre cei 38.101 candidaţi înscrişi, la teste s-au prezentat doar 29.291 de persoane. Dintre cei prezenţi, 5.460 s-au retras din concurs, iar 95 au fost eliminaţi. Numărul total de posturi didactice sau catedre vacante titularizabile este de 4.471, iar al celor vacante sau rezervate netitularizabile este de 42.731. În acest an, cele mai căutate specializări au fost cele de educatoare, institutori/învăţători, însă foarte mulţi dintre candidaţi au optat şi pentru o catedră de limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, educaţie fizică şi sport, matematică, psihopedagogie specială, istorie, geografie, limba şi literatura franceză, religie ortodoxă şi biologie.