În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Programe sociale în Parohia Malovăţ
Parohia mehedinţeană Malovăţ desfăşoară un spectru larg de activităţi pastoral-misionare şi culturale. Aici funcţionează de câţiva ani o editură parohială prin intermediul căreia credincioşii primesc gratuit broşuri şi alte materiale catehetice folositoare de suflet.
Pe drumul naţional ce leagă municipiul Drobeta-Turnu Severin de Târgu Jiu, la kilometrul 10, se află localitatea Malovăţ. Cu o comunitate de aproximativ 400 de familii, parohia este păstorită, încă din anul 1979 de preotul Alexandru Stănciulescu. "Hrană pentru trup şi suflet" Dintre activităţile filantropice care se desfăşoară în parohie face parte şi programul "Hrană pentru trup şi suflet". În cadrul acestei activităţi, credincioşii primesc, după fiecare Sfântă Liturghie, câte două pâini, iar copiii, dulciuri, reviste şi rechizite. La praznicele mari, parohia oferă pentru cei nevoiaşi ajutoare în bani şi alimente. În afară de darurile materiale, parohia oferă şi daruri duhovniceşti, primite adesea de credincioşi prin predicile şi catehezele părintelui paroh Stănciulescu. Astfel, la editura parohială "Cuget Românesc", au fost tipărite mii de cărţi duhovniceşti ce au fost distribuite prin poştă tuturor enoriaşilor din Malovăţ, din ţară şi de peste hotare (în Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Australia). În urmă cu opt ani a luat naştere publicaţia bilunară "Scrisoare Pastorală" care ajunge în mod gratuit la fiecare familie din parohie. În legătură cu toate aceste proiecte, părintele paroh spune că pentru o comunitate de la ţară, ca lucrurile să meargă bine, importantă este comunicarea. "Asta încercăm să facem aici, la Malovăţ, prin toate proiectele noastre. La fiecare activitate am primit semnale pozitive din partea enoriaşilor care vin către Biserică din ce în ce mai mult". Lucrări de restaurare Din anul 1980, la cele două biserici parohiale s-au efectuat mai multe lucrări de restaurare şi reconsolidare. Astfel, s-a reparat biserica pe dinafară şi pe dinăuntru, recondiţionânduse vechile sisteme de încălzire. O parte din fondurile necesare acestor lucrări au fost strânse prin contribuţiile credincioşilor. Restul banilor au venit de la Primăria localităţii Malovăţ care a avut un rol deosebit de important în lucrările efectuate. Pentru a impune o relaţie de respect şi solidaritate în parohie, părintele Alexandru nu a impus nici o taxă de contribuţie, toate serviciile fiind săvârşite gratuit: "Între noi şi părintele este o legătură foarte strânsă. Atunci când mergem la biserică parcă venim acasă. Suntem permanent lângă preotul nostru şi îl sprijinim în toate treburile", mărturiseşte nea Dumitru, enoriaş al Parohiei Malovăţ.