În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Proiect misionar la Câmpulung Moldovenesc
Biserica, în parteneriat cu Şcoala, realizează de mai mulţi ani o serie de activităţi frumoase în oraşul Câmpulung Moldovenesc. Părintele Constantin Norocel a mărturisit că toate realizările se datorează elevilor de la Şcoala „George Voevidca“, sprijiniţi de oamenii cu suflet mare. Astfel, au fost ajutaţi copiii aflaţi în suferinţe trupeşti şi sufleteşti.
Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ din Câmpulung Moldovenesc şi elevii de la Şcoala Gimnazială „George Voevidca“ din oraşul de la poalele Muntelui Rarău au desfăşurat, de la începutul acestui an, mai multe activităţi culturale, social-filantropice şi misionare. Acestea au avut loc în cadrul miniproiectului „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“, coordonat de Constantin Norocel şi de prof. Marcela Norocel. Una dintre activităţi s-a desfăşurat la Pensiunea „Vranis“ din Sadova, unde eleva Daniela Maria Mândrilă, împreună cu un grup de fete, a susţinut un program artistic de cântece şi dansuri populare, iar elevul Mihai Candrea a prezentat piesa de teatru „La cireşe“, de Ion Creangă. Participanţii au fost antrenaţi în programul lor, iar la sfârşit au dăruit fiecare din puţinul lor pentru ajutorarea celor în nevoi. O altă activitate, în vederea adunării unor fonduri, a constant în confecţionarea de mărţişoare (tehnica quiling) şi coşuleţe (tehnica origami) care au fost distribuite la Biserica „Naşterea Maicii Domnului“, la Biserica „Izvorul Tămăduirii“ şi la Biserica „Sfântul Nicolae“ din Câmpulung Moldovenesc, precum şi la principalele instituţii din oraş. O amplă acţiune s-a desfăşurat la Societatea Comercială Salva SRL din Câmpulung Moldovenesc, unde copiii au muncit în mai multe rânduri la ambalarea şi felierea pâinii şi a produselor de panificaţie. Pe 7 martie 2015, un grup de 12 fete, împreună cu prof. de religie Marcela Norocel, a realizat peste o mie de sfinţişori. Aceştia au fost vânduţi bisericilor parohiale din Câmpulung Moldovenesc, Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice şi Judecătoriei din oraş.
„Este important să fii voluntar“
În cadrul activităţii „Muncim, muncim şi de folos celorlalţi să fim“, copiii din grupa de cateheză de la Şcoala numărul 2 „George Voevidca“ au pus alimente pe rafturi, au ajutat la curăţenie în magazin şi la ştergerea vitrinelor, iar pentru activitatea depusă au primit mai multe alimente neperisabile: făină, mălai, zahăr, ulei, paste făinoase. „Este important să fii voluntar, să ajuţi de bunăvoie pe cel ce are nevoie de tine, să fii acolo unde eşti aşteptat. Să îţi dedici din timpul tău, atât cât poţi, chiar şi câteva ore pe săptămână, pentru cei din jurul tău, să vezi un copil în suferinţă zâmbind sau un bătrân singur să-l faci fericit, să asculţi cu sufletul problemele celor care au nevoie de tine şi să încerci să îi ajuţi, este poate una dintre cele mai nobile misiuni pe care le poţi face. Anul trecut, în cadrul proiectului «Suflet pentru suflet de copil» la Parohia «Naşterea Maicii Domnului» din Câmpulung Moldovenesc, ne-am bucurat de rezultatele frumoase şi de împlinirile avute în urma activităţilor de voluntariat desfăşurate. Astfel, am prins curaj să continuăm prin exemplul personal, viu, concret şi practic al iubirii faţă de semeni. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, am încercat să-i ajutăm pe copiii aflaţi în suferinţe trupeşti şi sufleteşti, dar să şi batem la uşa bătrânilor singuri, care, împovăraţi de ani, sunt de multe ori uitaţi de copiii lor“, a menţionat pr. Constantin Norocel.
Ajutor pentru patru copii bolnavi
Munca şcolarilor şi satisfacţia de a face pe alţii fericiţi a fost încununată de pelerinajul la mănăstirile din judeţul Suceava. Alături au fost beneficiarii Centrului de Plasament „Visătorii“ din Fundu Moldovei şi Sebastian Crăciun, un copil talentat, bolnav cu tetrapareză spastică, care s-a bucurat foarte mult de ziua petrecută într-un mod minunat. Periplul a cuprins şi Căminul de Bătrâni din Suceava, unde copiii au distribuit 50 de pachete cu alimente pentru fiecare vârstnic, învăţând astfel şi pe tinerii de la centrul de plasament din localitatea Fundu Moldovei că trebuie să dăruiască şi să-şi arate dragostea faţă de semeni. „Din banii strânşi în toate activităţile proiectului am organizat pelerinajul la mănăstiri. În acelaşi timp, patru copii bolnavi din Câmpulung Moldovenesc au fost ajutaţi cu sume de bani pentru a le alina suferinţa“, a menţionat pr. Constantin Norocel. Toate activităţile s-au datorat implicării copiilor şi bunăvoinţei unor sponsori, dar şi a Asociaţiei Frăţia Ortodoxă „Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip“ din Câmpulung Moldovenesc, condusă de pr. Ilie Macar, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae“.