În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Proiect pentru catehizarea adulţilor
Cel de-al treilea Congres Naţional "Hristos împărtăşit copiilor" s-a încheiat ieri, 2 septembrie, în Sala "Consilium" a Palatului Patriarhiei. Evenimentul a fost dedicat Anului omagial al Crezului Ortodox şi a reunit inspectorii eparhiali pentru cateheză din fiecare eparhie a Patriarhiei Române.
În a doua zi de lucru a Congresului Naţional s-a prezentat şi dezbătut metodologia noului proiect "The Way" al Patriarhiei Române, care este destinat integrării în comunitate a familiei creştine. "Am prezentat noul proiect de catehizare pentru adulţi, "The Way-Calea", ce se va desfăşura cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Încercăm să aducem la cunoştinţa preoţilor acest proiect, mai ales că anul viiitor este dedicat Tainelor Botezului şi Cununiei. Ne propunem să transpunem acest proiect în parohiile care vor dori să-şi aducă familiile mai aproape de Biserică, pentru a forma o comunitate mai strânsă", a spus coordonatorul programului "Hristos împărtăşit copiilor", părintele Constantin Naclad, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române. Proiectul se adresează familiei, dar şi preoţilor Programul catehetic adresat adulţilor se va desfăşura în spaţiile Bisericii, sub îndrumarea preotului. La întâlniri vor fi invitaţi preoţi sau mireni, cu vocaţie catehetică deosebită, din eparhie, şi vor fi dezbătute 12 teme despre credinţa ortodoxă, despre problemele concrete ale omului contemporan, despre rolul şi rostul lui în Biserică, despre rostul mărturisirii lui Hristos astăzi sau despre cum se naşte în om cuvântul lui Dumnezeu. "Prin acest proiect transmitem un mesaj preoţilor că este nevoie de cateheză, inclusiv pentru adulţi. De asemenea, este foarte important ca, la exigenţele actuale ale pastoraţiei în vremuri de criză, să dovedim oamenilor că ne pasă de existenţa familiilor lor, că îi apreciem pentru ce sunt şi că vrem să se mântuiască. Preoţii înşişi trebuie să fie informaţi fiindcă inclusiv familiile lor sunt importante în contextul cultural al pastoraţiei de astăzi", ne-a declarat părintele Constantin Necula, profesor conf. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu şi consilier misionar-pastoral în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.