Peste 2.000 de piese sunt expuse permanent în cadrul Galeriei de Artă Naţională a Muzeului Brukenthal din Sibiu, vernisajul având loc sâmbătă, 23 noiembrie. La eveniment a fost prezent Răzvan Mihai Clipici,
Proiect pentru copiii din Aşezământul „Sfântul Mucenic Ciprian“ Ocna Mureş
Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian“ din Ocna Mureş, din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, derulează un proiect motivaţional pentru copiii ocrotiţi, în cadrul căruia micuţii interacţionează cu alţi copiii de vârsta lor fără probleme sociale. Astfel, 20 de copii din cadrul aşezământului au vizitat Şcoala cu clasele I - VIII Nr. 1 din Războieni şi, timp de câteva ore, copiii au socializat şi s-au jucat împreună.Gazdele, elevi în clasa a VI-a, i-au servit pe oaspeţi cu prăjituri special pregătite chair de ei. Copiii de la Aşezământul „Sfântul Mucenic Ciprian“ din Ocna Mureş au dorit astfel să le mulţumească copiilor din Războieni după ce aceştia le-au făcut cadouri cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti, după cum se arată într-un comunicat al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. De asemenea, copiii au vizionat două filme motivaţionale.
„Această acţiune demonstrează, o dată în plus, că mediul de provenienţă nu are absolut nicio relevanţă atunci când privim lumea prin intermediul sufletului şi că prietenia ţine cont doar de bogăţia interioară“ a spus Ciprian Orga, coordonatorul aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian“ Ocna Mureş, care, a mulţumit gazdei, prof. Marinela Damian.
Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian“ a fost înfiinţat în 2003 şi funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de un teolog asistent social, Ciprian Orga. Aşezământul are în prezent trei module: un centru de zi pentru copii, unde 25 de copii sunt sprijiniţi pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial, pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor principii şi conduite morale de viaţă; un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul de acest gen în cadrul reţelei judeţene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice; şi o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi aproximativ 20 de copii cu vârste între 3 şi 14 ani.