De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Proiectul filantropic al elevilor din Părău, Braşov
Un grup de 26 de copii din Parohia Părău, judeţul Braşov, a derulat în perioada februarie-martie un miniproiect misionar-filantropic intitulat „Bolnav am fost şi M-aţi cercetat“. Proiectul a avut ca scop principal ajutorarea unui copil grav bolnav, căruia i s-a oferit o sumă de bani necesară unui tratament de specialitate.
Sub îndrumarea parohului Laurenţiu Urian, elevii au confecţionat la orele de cateheză parohială mărţişoare şi felicitări, pe care le-au pus în vânzare în biserica parohială din Părău. Proiectul elevilor din localitatea braşoveană este înscris la Concursul naţional de miniproiecte „Mâinile întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“, organizat de Patriarhia Română.
În urma vânzării obiectelor confecţionate, fondurile strânse au fost oferite unui băiat în vârstă de 7 ani care suferă de o boală cumplită. Starea sa necesită un tratament oncologic de specialitate la o clinică din Cluj-Napoca, costurile tratamentului fiind ridicate. Ajutorul oferit de copiii de la Părău a fost bine-venit şi a contribuit enorm la sprijinirea acestui copil suferind.
Activitatea copiilor a fost derulată în colaborare cu Şcoala Generală din localitate şi cu Primăria din Părău, precum şi cu echipa de medici şi asistenţi de la Hospice-ul „Casa Speranţei“ din Făgăraş, care au recomandat cazul spre a fi susţinut. Copilul bolnav provine dintr-o familie monoparentală, cu venituri modeste, aflându-se în grija tatălui şi a bunicii.
Piesă de teatru pentru copii
Parteneriatul dintre Parohia Părău şi Şcoala Generală din localitate s-a întărit prin acest proiect, iar comunitatea a fost bucuroasă să constate că Biserica se implică în rezolvarea problemelor de natură socială.
„Elevii participanţi au învăţat prin acest proiect să fie generoşi cu semenii aflaţi în suferinţă şi să preţuiască mai mult darul sănătăţii şi al vieţii. Ei au adus bucurie şi speranţă celui aflat în suferinţă, i-au arătat că nu este părăsit şi că, ajutat de Dumnezeu şi semeni, va depăşi încercarea bolii. Pe 28 martie, cei 26 de elevi implicaţi în proiect au fost recompensaţi pentru efortul depus. I-am însoţit pe copii la Casa de Cultură din Făgăraş unde au vizionat piesa de teatru «Fata babei şi fata moşului». Cheltuiala cu biletele a fost susţinută de parohie, iar deplasarea a fost susţinută de primărie şi şcoală“, ne-a spus parohul Laurenţiu Urian. În viitorul apropiat, la Părău vor fi implementate proiecte similare, dedicate elevilor şi tinerilor din localitate. (Ştefan Mărculeţ)