În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Protopopul Aurel Munteanu, comemorat la Huedin
În frunte cu Înalt Preasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, credincioşii din Huedin l-au comemorat duminică, 25 septembrie, pe protopop Aurel Munteanu, la 71 de ani de la trecerea în veşnicie prin jerfta sa martirică. Părintele Mitropolit Andrei a slujit Sfânta Liturghie în Biserica "Sfânta Treime" a Parohiei Huedin II, slujbă care a marcat aniversarea a 100 de ani de la sfinţirea acestui lăcaş, iar după Sfânta Liturghie, la mormântul preotului Aurel Munteanu, Înalt Preasfinţia Sa a săvârşit o slujbă de Parastas.
Părintele Aurel Munteanu rămâne în istorie nu doar prin jertfa martirică din 10 septembrie 1940, dar şi prin toate faptele de excepţie misionar-pastorale cu care s-a înscris în activitatea desfăşurată în această zonă. A fost considerat crainic al moţilor de sub masivul Vlădeasa. S-a născut la data de 2 mai 1882, în satul Merghindeal, judeţul Sibiu. "După absolvirea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, şi-a început misiunea preoţească în 1907. Pe 20 martie, a fost investit ca primul protopop ortodox al Huedinului. A participat ca delegat din partea Astrei la Marea Unire de la 1 decembrie 1818, a fost director al ziarului "Huedinul", reeditat mai târziu ca ziarul "Glasul moţilor". Pentru ridicarea culturală a zonei, a susţinut în parohii conferinţe pe diferite teme. Pr. protopop a fost primul parlamentar român din zona Huedinului, deputat de Mănăştur în primul Parlament al României unificate. În 1927 a fost ales senator. O altă funcţie pe care a ocupat-o a fost aceea de membru al Consiliului Judeţean Cluj", a spus protopopul de Huedin, pr. Ciprian Taloş. (Cosmina Nicoară)