De sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Băltenii de Sus, județul Tulcea, săvârșind
PS Casian a îndemnat tinerii seminarişti să aibă ca ideal dobândirea înţelepciunii
Preasfinţitul Casian, Episcopul Dunării de Jos, însoţit de vicarul administrativ al episcopiei, arhim. Daniil Oltean, şi de consilierul Sectorului Învăţământ, pr. Lucian Petroaia, a participat marţi, 16 septembrie, ora 17:00, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar de la Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi. În capela seminarului, în prezenţa cadrelor didactice şi a elevilor, a fost oficiată slujba Vecerniei şi un Te Deum.
În cuvântul rostit la final, PS Casian a evidenţiat sensurile numelor purtate de sfinţii pomeniţi marţi şi a îndemnat tinerii seminarişti să aibă tot timpul în viaţă drept ideal dobândirea înţelepciunii, adică a lui Hristos, prin credinţă, nădejde şi dragoste: „Prin fiice, adică prin virtuţi, cunoaştem mama, şi prin mamă, prin înţelepciune, cunoaştem pe fiice“, a transmis ierarhul. După festivitatea deschiderii noului an de învăţământ, PS Casian a purtat o discuţie cu profesorii seminarului, în vederea eficientizării predării materiilor de specialitate şi accenturării programului liturgic. Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi a fost înfiinţat în anul 1864, când, odată cu înfiinţarea Episcopiei Dunării de Jos, se muta şi şcoala duhovnicească de la Ismail la Galaţi. Desfiinţat în perioada comunistă, seminarul a fost redeschis în aprilie 1990, prin grija PS Casian, pe atunci Arhiereu-Vicar al Dunării de Jos. În prezent, la seminarul din Galaţi învaţă 175 de elevi seminarişti, la cele două specializări (teologie şi patrimoniu), precum şi 60 de cântăreţi bisericeşti. Corpul profesoral este alcătuit din 10 profesori preoţi şi 30 de profesori laici. Şcoala este dotată cu două laboratoare de informatică, un atelier de pictură şi un studio de înregistrări. (C. Pricop)