În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Publicaţia „Învierea“: „În apărarea darului vieţii“
A apărut numărul din 1 februarie 2011 al publicaţiei "Învierea" a Arhiepiscopiei Timişoarei. Editorialul "În apărarea darului vieţii" relevă necesitatea Bisericii de a veghea permanent modul în care viaţa dată de Dumnezeu este ocrotită, întrucât statisticile din ţara noastră cu privire la numărul de întreruperi voluntare de sarcină sunt îngrijorătoare şi ele indică o creştere, din cauza mai multor factori, cei mai importanţi fiind cei economici. Pagina următoare cuprinde două articole reprezentative, unul închinat praznicului Întâmpinării Domnului, iar cel de-al doilea prezintă noua vatră monahală timişeană "Sfânta Treime - Ieşnic".
Raportul general de activitate în cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei pe anul 2010, precum şi Hotărârile Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei în sesiunea de lucru din 11 decembrie 2010 fac parte din paginile publicaţiei. Cuprinsul mai conţine articole pe teme religioase, precum şi obişnuita rubrică "Din viaţa Bisericii", care relatează pe scurt viaţa bisericească din cuprinsul eparhiei din a doua decadă a lunii ianuarie. Suplimentul "Studenţimea Ortodoxă", editat de ASCOR Timişoara, prezintă tabăra de iarnă ce a avut loc la Mănăstirea Oaşa şi metocul aceleiaşi mănăstiri din localitatea Găbud, judeţul Alba, precum şi scurte meditaţii filosofice, extrase din cartea lui Ernest Bernea, "Meditaţii filosofice, note pentru o filosofie inactuală". Publicaţia "Învierea" împreună cu suplimentul "Studenţimea Ortodoxă" însumează zece pagini şi pot fi achiziţionate de la Librăria Catedralei mitropolitane şi de la parohiile din cuprinsul eparhiei. Redactorul coordonator al publicaţiei este părintele Marius Florescu. (George Giurgiu)