În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Raclă nouă pentru moaştele Bisericii „Sfântul Dumitru”-Colentina
Părticelele din moaştele Sfinţilor Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel aflate în patrimoniul duhovnicesc al Parohiei „Sfântul Dumitru”-Colentina au fost aşezate într-o nouă raclă. Slujba de binecuvântare a raclei a fost săvârşită luni, 5 decembrie 2016, de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Slujba a avut loc înainte de oficierea Vecerniei şi a Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae.
În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre folosul duhovnicesc al unei comunităţi în a cărei biserică se află spre închinare fragmente din moaştele sfinţilor. Totodată, a comparat credinţa puternică a creştinilor din primele veacuri şi credinţa superficială a creştinilor de azi. „Noi nu mai păstrăm comuniunea și credința puternică din primele veacuri și nu mai mărturisim prin faptele noastre iubirea jertfelnică, dar trebuie să ne aducem aminte că Mântuitorul a spus: «Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii faţă de alţii» (Ioan 13, 35). Această iubire, față de Mântuitorul, pe de o parte, și față de noi întreolaltă, ne-o inspiră sfinții care L-au prețuit pe Dumnezeu, mărturisindu-L ca Domn al vieții veșnice. Iubirea lor s-a arătat față de Domnul slavei. Noi ne arătăm iubirea de cele mai multe ori față de lucruri care trec, care nu au relevanță și importanță. Trebuie să redescoperim aceste fapte pe care le-au avut creștinii altădată, între ei aflându-se la loc de cinste și cei patru sfinți martiri, ale căror sfinte moaște se află acum în biserica dumneavoastră. Consider că aducerea acestei noi racle, făcută prin grija părinților slujitori și prin darul dumneavoastră, este un dar al bisericii și al Sfântului Ierarh Nicolae pentru credincioșii acestei parohii”, a spus PS Episcop Timotei Prahoveanul.