Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Relaţie de cauzalitate între regimul alimentar în timpul sarcinii şi apariţia diabetului la copil

Relaţie de cauzalitate între regimul alimentar în timpul sarcinii şi apariţia diabetului la copil

Data: 10 Martie 2011

Cercetătorii de la Cambridge au constatat, în urma unui studiu, că există un mecanism prin care se poate determina de ce un regim alimentar neechilibrat în timpul sarcinii ar putea creşte riscul pentru copil să facă diabet mai târziu în viaţă. Oamenii de ştiinţă suspectau deja faptul că o dietă deficitară în timpul sarcinii poate duce la probleme de sănătate pentru copil, precum diabetul, însă ceea ce au descoperit cercetătorii de la Universitatea Cambridge este o posibilă explicaţie pentru această legătură. Aceştia cred că un regim alimentar neechilibrat al mamei poate compromite funcţionarea pe termen lung a unei gene a copilului. Se consideră că această genă, numită Hnf4a, joacă un rol în dezvoltarea pancreasului şi a producţiei de insulină. Oamenii de ştiinţă britanici susţin, însă, că este nevoie de continuarea cercetărilor pentru a determina dacă alte diete neechilibrate, precum cele bogate în grăsimi, ar putea avea consecinţe similare.