Atmosferă de sărbătoare la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sute de credincioși s-au adunat pentru a celebra slăvitul praznic al Nașterii Domnului Hristos. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost
Reluarea dialogului între creştinii ortodocşi şi creştinii vechi-orientali
În perioada 23-26 noiembrie, la Atena se desfăşoară întrunirea mixtă între delegaţii Bisericii Ortodoxe şi ai Bisericilor Vechi-Orientale, în vederea reluării dialogului dintre cele două tradiţii creştine care au coexistat în Orientul Mijlociu timp de un mileniu şi jumătate. Delegaţia ortodoxă este prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Emanuel al Franţei, din cadrul Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului, iar delegaţia vechi-orientală este prezidată de Mitropolitul Bishoy de Damietta, din cadrul Bisericii Copte.
Biserica Ortodoxă Română este reprezentată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale.
Dialogul ortodox-oriental, început în 1985, a fost întrerupt în 1993, din cauza unor neînţelegeri asupra terminologiei din documentele elaborate anterior de comisie. A persistat însă dorinţa de reluare a dialogului, exprimată de ambele părţi mai ales cu ocazia unor întruniri ecumenice, la care participau delegaţi ortodocşi şi vechi-orientali. Întrunirea de la Atena are ca scop revitalizarea dialogului într-o vreme în care problemele politice, ideologice, economice şi religioase afectează din ce în ce mai mult coexistenţa paşnică a persoanelor şi popoarelor din Orientul Mijlociu. (Pr. Eugeniu Rogoti)