În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Resfinţire de biserică în Eparhia Argeşului
În Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a fost resfinţită în Duminica Pogorârii Sfântului Duh o nouă biserică. Slujba de resfinţire a bisericii din Parohia Mârghia de Jos, comuna Lunca Corbului, Protopopiatul Costeşti, a fost săvârşită de Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă special amenajată lângă biserică, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, astfel încât toată lumea să poată vedea soborul de slujitori. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, precum şi numeroşi credincioşi. Biserica din Parohia Mârghia de Jos este închinată Sfântului Ierarh Nicolae şi Sfintei Cuvioase Parascheva, fiind construită în anul 1848 prin contribuţia a zece familii mai înstărite din satul Mârghia de Jos. Din anul 1999 a fost instalat în această parohie preotul Alexandru Ionuţ Florin. Acesta a coordonat din anul 2000 şi până în prezent toate lucrările de restaurare realizate în lăcaşul de cult. IPS Părinte Calinic a primit din partea Primăriei comunei Lunca Corbului distincţia de Cetăţean de onoare, iar preotul Alexandru Ionuţ Ştefan a primit din partea chiriarhului locului distincţia de iconom stavrofor pentru activitatea deosebită desfăşurată în această parohie pe plan administrativ-pastoral. După slujba de resfinţire a lăcaşului de cult în Parohia Mârghia, IPS Arhiepiscop Calinic a participat la festivităţile organizate în comuna Mălureni cu prilejul împlinirii a 555 de ani de la prima atestare documentară. Despre comună se vorbeşte pentru prima dată într-un act de la curtea domnească de la Târgovişte, datat 15 aprilie 1456 (6964) de către "Vladislav Voevod şi domn a toată ţara Ungrovlahiei, fiul lui Dan Voevod". Comuna are un patrimoniu cultural bogat, reprezentat atât de tradiţiile populare ce au supravieţuit de-a lungul timpului, cât şi datorită existenţei în comună a unor biserici declarate monumente de patrimoniu, precum biserica din Bohari, construită în 1641 sub domnia voievodului Matei Basarab şi ctitorită de jupânul Mitrea.