La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Resfinţire de biserică la Liţca
Satul Liţca (comuna Doljeşti), care a dat învăţământului teologic românesc unul dintre cei mai mari profesori universitari, pe Cicerone Iordăchescu, va îmbrăca duminică, 21 septembrie, haine de sărbătoare şi aceasta pentru că Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, va oficia, cu începere de la ora 9:00, slujba de resfinţire a bisericii din localitate, cu hramul „Sfântul Dimitrie“, informează Biroul de Presă al Episcopiei Romanului.
Lăcaşul de cult a fost construit în anul 1851 de Ecaterina Sturza, soţia marelui logofăt Alecu Sturza, proprietarul moşiei Miclăuşeni. În anul 1923, pereţii au fost zidiţi din cărămidă, iniţiatorul acestei lucrări fiind preotul Atanasie Vasilescu. În anul 1954 s-au făcut primele reparaţii mai consistente. Începând din anul 2000, s-a început reparaţia capitală a bisericii, constând în extinderea ei cu 12 m pe lungime, construirea unei noi bolţi, tencuieli interioare şi exterioare, pictură interioară şi pictarea din nou a catapetesmei de către pictorul bisericesc Maftei Virgil, dotarea cu cele necesare, construirea unei noi clopotniţe şi a unui centru social-filantropic şi altele. Iniţiatorul lucrărilor a fost Consiliul parohial în frunte cu preotul paroh Dan Rusu. Fondurile necesare executării lucrărilor au fost obţinute prin bunăvoinţa enoriaşilor şi a Primăriei Doljesti. Între preoţii slujitori ai acestei biserici s-a numărat, între anii 1880-1882, şi preotul Iordăchescu Dumitru, tatăl profesorilor universitari Cicerone şi Valeriu Iordăchescu.