De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Resfinţire în Parohia vâlceană Bodeşti I
În Duminica a XXIV-a după Rusalii, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a bisericii cu hramurile "Sfântul Ioan Botezătorul" şi "Cuvioasa Parascheva" din Parohia Bodeşti I, comuna Bărbăteşti, Protoieria Horezu, judeţul Vâlcea.
După citirea Sfintei Evanghelii, PS Episcop a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat pericopa evanghelică despre vindecarea femeii bolnave de doisprezece ani şi învierea fiicei lui Iair. La final, PS Emilian a binecuvântat strădania credincioşilor şi l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe părintele paroh Constantin Negrea. Tot în cadrul Sfintei Liturghii, a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Constantin Alin Prunoiu, absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Sfânta Filofteia" din Piteşti. Sărbătoarea credincioşilor din Parohia Bodeşti I a fost dublată de aniversarea a 100 de ani de la târnosirea bisericii. Cu această ocazie a fost lansată şi monografia "Bodeşti la ceas aniversar", ediţie tipărită cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. La acest eveniment a mai participat părintele Marin Ion, protoiereu de Horezu, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, preoţi şi numeroşi credincioşi din parohie şi din împrejurimi. Biserica Parohiei Bodeşti I a fost târnosită în 6 noiembrie 1910 de către Episcopul Ghenadie al Râmnicului Noului Severin, protoiereu fiind Nicolae Filip, iar preot paroh, Nicolae Popescu Drăgănescu. Biserica este în formă de cruce cu două turle, prima turlă în formă pătrată este folosită pentru clopotniţă, iar cea de-a doua, a pantocratorului, este în formă octogonală. Pictura este specifică anului 1900, fiind executată de cunoscutul pictor Acuzius Covaci din Deva, fost diplomat al Şcolii de Belle Arte din Budapesta. (arhid. Ioan Liviu Găman)