În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Resfinţirea bisericii din Hurezani
În Duminica a XX-a după Rusalii, Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a resfinţit biserica Parohiei Hurezani I din Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. La finalul Sfintei Liturghii, a fost serbată cea mai vârstnică fiică a parohiei, în etate de 102 ani.
Sute de credincioşi s-au adunat duminică, 10 octombrie, în Parohia gorjeană Hurezani pentru a lua parte la slujba de resfinţire a Bisericii "Sfinţii Arhangheli" şi la Sfânta Liturghie, oficiate de IPS Irineu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Drumul către viaţa cea veşnică La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei le-a tâlcuit credincioşilor prezenţi pericopa evanghelică, asigurându-i totodată că strădania lor va fi răsplătită şi bine primită de Dumnezeu în ceruri: "În marea ei tristeţe, femeia a fost mângâiată de Acela care poate să ridice toate supărările noastre şi să le poarte pe umerii Săi. El este singurul care poate să ne întărească în clipele grele de suferinţă. Nu numai că ne mângâie, ci vine şi în ajutorul nostru. Nu ne spune doar să nu mai plângem, ci şterge lacrimile de pe feţele noastre pentru totdeauna. El ne ajută nemijlocit să purtăm povara suferinţelor noastre. Dacă nu ar fi Hristos sprijinitorul nostru, nu am putea niciodată să purtăm singuri sarcina cea grea a durerii. Ajutorul Lui ne este dat spre pocăinţă şi vindecarea sufletului. Prezenţa Mântuitorului lângă văduva din Nain şi învierea fiului acesteia, din Evanghelia de astăzi, sunt o certitudine a faptului că Dumnezeu este prezent permanent în viaţa noastră. De la copilărie şi până la bătrâneţe, El veghează sufletul nostru şi îi este milă de noi. Aici, în Sfânta Biserică, Îl mărturisim pe Miluitorul sufletelor noastre. Mărturisim pe Tatăl cel ceresc, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, mărturisim Sfânta Întrupare, Răstignirea, Învierea, Cincizecimea şi toate evenimentele din iconomia mântuirii noastre. Pentru fiecare lucru bun pe care îl facem, Mântuitorul Hristos va mărturisi pentru noi atunci când vom ajunge la dreapta judecată. Se poate observa foarte uşor cum Biserica ne pregăteşte pe fiecare în parte, de la pruncie şi până la bătrâneţe, ne asigură drumul către viaţa cea veşnică şi ne fereşte întotdeauna de cel viclean, învăţându-ne să nu ne lăsăm ademeniţi şi înşelaţi de ispite. De aceea, strădania dumneavoastră pentru împodobirea acestui sfânt aşezământ este primită înaintea Bunului Dumnezeu ca o ofrandă de mare preţ şi toţi cei care au lucrat aici se vor bucura atunci când Mântuitorul Hristos va răsplăti şi celor vii, şi celor morţi pe potrivă". La final, Lucreţia Jugănaru, cea mai vârstnică credincioasă din Parohia Hurezani, a primit din partea IPS Irineu o gramată de merit. La reconsolidarea sfântului lăcaş au adus ajutor părintele paroh Emilian Vlăduţ, Gheorghe Cârstea, primarul localităţii, enoriaşii parohiei, precum şi alţi oameni de bine. Sfinţirea bisericii din Hurezani a avut loc în timpul păstoririi episcopului de Severin, Ghenadie Enăcescu.