În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Resfinţirea bisericii parohiei Creţeştii de Sus
Preasfinţitul Corneliu, Episcopul Huşilor, a resfinţit duminică, 28 august, Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din parohia Creţeştii de Sus, Protopopiatul Huşi.
Enoriaşii din parohia Creţeştii de Sus, Protopopiatul Huşi, au trăit clipe de înălţare duhovnicească în urmă cu două zile, când le-a fost binecuvântată osteneala din ultimii opt ani. Preasfinţitul Corneliu a fost întâmpinat de soborul de preoţi, care a săvârşit slujba de resfinţire şi Sfânta Liturghie. Din soborul de preoţi a făcut parte şi pr. Ioan Petru, protopop al Protopopiatului Huşi, care ne-a relatat că "la momentul liturgic cuvenit tânărul diacon Valentin Stroe a fost hirotonit preot pe seama parohiei Stroeşti". În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Corneliu a explicat Evanghelia Duminicii a XI-a după Rusalii, arătând că "pilda iertării a fost luată din viaţa de zi cu zi, căci nimeni nu este fără de păcat şi toţi au nevoie de iertare". "Această pildă capătă un sens spiritual când ne raportăm la Dumnezeu. Noi, oamenii, suntem datori lui Dumnezeu, El ne iartă, căci El este bun, milostiv şi iubitor de oameni. Noi, când ne rugăm, să cerem lui Dumnezeu să ne ierte greşelile noastre, dar şi noi să le iertăm pe ale greşiţilor noştri", a explicat Episcopul Huşilor. Sfântul lăcaş de la Creţeştii de Sus a fost ridicat în anul 1836, iar în 1856, din cauza unor probleme de rezistenţă, a fost rezidit din cărămidă. În anul 1977, biserica a fost afectată de alunecările de teren, făcându-se consolidări interioare şi exterioare. Tot atunci s-a ataşat lăcaşului de închinăciune pridvorul, clopotniţa şi turnul. "Între anii 1986-1989, prin donaţia făcută de familia Benghiuş, a fost renovată: s-a turnat o nouă fundaţie şi s-au armat pereţii. Între anii 2003-2011 s-au refăcut treptele de la intrarea în biserică, s-a pictat în tehnica al secco, s-a zidit în sfântul altar o nouă sfântă masă, s-a înlocuit catapeteasma, s-a schimbat acoperişul care are stilul moldovenesc, s-a ridicat o clopotniţă. De asemenea, lăcaşul de închinăciune a fost dotat cu obiectele necesare slujirii sfintelor slujbe", a declarat pr. paroh Aurelian-Ciprian Tacu. Lucrările de reparaţie din ultimii opt ani au fost realizate la îndemnul Preasfinţitului Corneliu, fiind coordonate de pr. paroh Aurelian-Ciprian Tacu. "Munca preotului paroh, a donatorilor, a credincioşilor a fost încununată de resfinţirea bisericii de către Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcop al Huşilor", a spus pr. protopop Ioan Petru. (Constantin Ciofu)