Comunitatea Parohiei Vad, judeţul Braşov, a adus cinstire Maicii Domnului în zi de hram prin participarea la Sfânta Liturghie săvârşită joi, 21 noiembrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu,
Resfinţirea bisericii parohiei Duleu
În a III-a duminică după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a resfinţit biserica parohiei Duleu din protopopiatul Reşiţa.
Deşi are în componenţă puţin peste 100 de familii, comunitatea parohiei Duleu din protopopiatul Reşiţa, în frunte cu părintele paroh Dragoş Vasile au restaurat interiorul şi exteriorul bisericii parohiale. Într-o atmosferă de sărbătoare şi într-un cuget românesc aparte, specific Văii Pogănişului, credincioşii din Duleu au luat parte la slujba de resfinţire a bisericii din localitate. Locaşul de cult a fost construit în anul 1908 şi a fost târnosit de Înaltpreasfinţitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, la data de 23 septembrie 1974. Enoriaşii mai înaintaţi în vârstă îşi aduc aminte şi în ziua de astăzi că slujba de târnosire a fost cenzurată de către membrii ai regimului ateu, care au interzis ierarhului, clerului şi credincioşilor de a înconjura biserica în ziua sfinţirii pentru a nu deranja şedinţa de partid ce se desfăşura vis-a-vis de lăcaşul ortodox. În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Caransebeşului a hirotonit întru diacon pe teologul Călin Mihail, care va fi hirotonit întru preot pe seama parohiei Ştinăpari din protopopiatul Oraviţa. Părintele paroh Dragoş Vasile a fost hirotesit întru sachelar. La finalul sfintei slujbe, Preasfinţitul Lucian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a pus la sufletul credincioşilor sfatul evanghelic de a-şi întocmi ca prioritate pentru viaţă, dobândirea veşniciei. "Trupul fără suflet este mort, este un stârv care se strică, pe când sufletul este veşnic şi de aceea trebuie să aibă prioritate în existenţa noastră. Nu putem îngriji numai lucrurile vremelnice, aşa cum tinde să ne îndemne societatea contemporană, căci aşa ne irosim scopul existenţei noastre şi îl relativizăm devenind superficiali, fără fond şi copleşiţi de formă. Mântuitorul Iisus a învăţat pe cei din vremea aceea, pe noi cei de astăzi şi în veci, nu să ne irosim trupul neglijându-l, ci să-l folosim pentru a ne îmbogăţi sufletul înveşnicindu-l", a spus PS Lucian.