De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
„Rugăciunea permanentă rodeşte binecuvântare asupra casei şi familiei celui ce o săvârşeşte“
Situată la 28 de kilometri şi în partea de nord-vest a municipiului Bârlad, Mănăstirea "Naşterea Maicii Domnului" din comuna Alexandru Vlahuţă şi-a sărbătorit hramul. Bucuria acestei mari sărbători pentru obştea mănăstirii şi creştinii care s-au adunat la slujba arhierească a fost cu atât mai mare cu cât Sfânta Liturghie a fost săvârşită de PS Corneliu, Episcopul Huşilor, alături de un sobor de 25 de preoţi şi diaconi.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Corneliu a scos în evidenţă importanţa sărbătorilor în viaţa creştinului practicant, a credinţei mărturisite de acesta, cu atât mai mult, a sărbătorilor închinate Maicii Domnului. "Naşterea Maicii Domnului este o taină, pentru că o taină este şi viaţa noastră şi această taină o putem înţelege numai participând activ la viaţa Bisericii. Ea este numită raza ce vesteşte lumina Soarelui, precum o rază de lumină vesteşte şi venirea soarelui ce luminează şi încălzeşte lumea. Important pentru noi este să ştim şi să înţelegem că ea este un dar de la Dumnezeu dat nouă, aşa cum a fost un dar al părinţilor săi, izvorât din rugăciune neîncetată. Importanţa sărbătorilor creştine este redată de scopul acestora, acela de a ne schimba viaţa şi a o trăi aşa cum au trăit-o sfinţii pe care îi sărbătorim. Praznicul de astăzi ne arată că rugăciunea permanentă rodeşte binecuvântare asupra casei şi familiei celui ce o săvârşeşte", a spus Episcopul Huşilor, care a îndemnat pe toţi cei prezenţi să trăiască viaţa de familie aşa cum a trăit-o familia Fecioarei Maria. Ierom. Curteanu Zaharia, stareţul Mănăstirii Alexandru Vlahuţă, a exprimat bucuria obştii mănăstirii ce o păstoreşte de a primi binecuvântarea arhierească cu prilejul hramului mănăstirii în care slujeşte. În cadrul Sfintei Liturghii, ierod. Iacob Ungureanu a fost hirotonit ieromonah. După săvârşirea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Corneliu a vizitat şantierul acestei mănăstiri care cuprinde construirea unei case pentru pelerini, pictarea interioară a bisericii principale, gardul de împrejmuire şi plantarea copacilor care să împodobească şi să formeze o barieră în faţa curenţilor de aer care "stăpânesc" dealul unde este amplasată această sfântă mănăstire, căreia Preasfinţitul Corneliu i-a pus piatra de temelie în anul 2002.