De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
S-a constituit filiala APOR Sector 4
128 de părinţi ai elevilor de la unităţile de învăţământ din sectorul 4 Capitală au înfiinţat luni, 23 februarie, filiala pe sector a Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“.
Întrunirea a fost deschisă de pr. protoiereu Ion Armaşi, care a subliniat că, până în data de 6 martie, clerul şi mirenii Bisericii Ortodoxe Române trebuie să răspundă provocării ideologiei ateiste, care luptă pentru secularizarea statului, adică împotriva lui Dumnezeu şi, implicit, a creştinismului ca mod de viaţă. „Poţi să accepţi că sunt alţii altfel, din diferite motive, dar, în materie de credinţă, nu se pot face concesii. Dacă vom face acum un pas înapoi, vom fi puşi în postura de a mai face încă unul şi, apoi, încă unul. Acum trebuie să arătăm dacă reprezentăm ceva sau suntem doar un procent al oamenilor botezaţi în credinţa şi Biserica Ortodoxă Română, şi acesta manipulabil, în funcţie de cum au unii interese. Trebuie să ieşim din această stare de expectativă şi să fim noi înşine mărturisitori, să-i convingem şi pe cei din jurul nostru că acum este cu adevărat momentul să arătăm cine suntem şi ce reprezentăm, aceasta pentru binele copiilor, al familiei şi pentru viitorul acestei societăţi“, a subliniat pr. protoiereu Ion Armaşi.
Participarea copiilor la ora de religie este „un drept statutar naţional“, a precizat pr. prof. dr. Gheorghe Dogaru, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, deoarece, în numele libertinajului din ultimii 25 de ani, nu se poate călca în picioare demnitatea umană. Semnarea cererii, a spus diac. George Jambore, inspector eparhial în cadrul Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române, este „primul examen serios al creştinilor mărturisitori după anul 1989“, iar lipsa de implicare a părinţilor pentru susţinerea orei de religie va spori loviturile ce vor fi date familiei creştine şi fiinţei poporului român. De asemenea, Nicoleta Bucur, membru-fondator şi secretar al APOR, a precizat că, în aceste momente, important este să nu stăm, să ne întrebăm şi să înţelegem de ce s-a ajuns la acest blocaj, să nu pierdem timpul, fiindcă, pentru formarea unei clase pentru ora de religie, la clasele I-VIII, sunt necesare 12 cereri, iar la clasele IX-XII sunt necesare 15 cereri.
Părinţii elevilor de la şcolile din cuprinsul Sectorului 4 Capitală, care doresc să se înscrie în Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie“, se pot adresa preşedintelui filialei APOR Sector 4, Valentin Porubim, care poate fi contactat la numărul de telefon 0724.202.837. În conducerea filialei mai sunt patru vicepreşedinţi: Irina Satmari, Oana Maria Hondrea, Margareta Mareş şi Gabriela Puşcaş, un secretar, Adina Gabriela Bădescu, şi un cenzor, Mihaela-Ioana Niculescu.