Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
S-a deschis Şcoala Naţională de Gastronomie
▲ Omul de afaceri brăilean Iulian Zamfir, preşedintele francizei „Bella Italia“, a inaugurat sâmbătă, în premieră în România, Şcoala Naţională de Gastronomie ▲ „Absolvenţii vor fi specialişti de înaltă clasă, care vor putea lucra în cele mai bune hoteluri şi restaurante din Europa“, a declarat Iulian Zamfir ▲ Cursurile se vor axa pe chestiuni practice în proporţie de 70%, cursanţii urmând să înveţe şi limbi străine, cu vocabular de specialitate pentru domeniul în care se specializează ▲
Cei mai mari maeştri bucătari din România au fost prezenţi, sâmbătă, la Brăila, la deschiderea Şcolii Naţionale de Gastronomie, pentru promovarea excelenţei în domeniul ospitalităţii. Şcoala Naţională de Gastronomie este una dintre investiţiile omului de afaceri brăilean Iulian Zamfir, preşedintele francizei „Bella Italia“, iar investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Campusul Bella Italia“. „Ne dorim să facem aici un adevărat centru de instruire şi perfecţionare la nivel naţional, care urmărim să ajungă, în timp, la rangul de Centru de Excelenţă pentru Industria Ospitalităţii. Vrem ca oamenii care lucrează în acest domeniu să fie foarte bine pregătiţi, iar agenţii economici din întreaga ţară să poată beneficia de personal instruit la o şcoală de nivel internaţional“, a declarat Iulian Zamfir. La evenimentul organizat sâmbătă au participat bucătari recunoscuţi pe plan internaţional şi preşedinţi de organizaţii profesionale. Multă practică, dar şi limbi străine În Şcoala Naţională de Gastronomie vor fi pregătiţi specialişti pentru meseriile de chelner, barman, bucătar - pizzar, patiser - cofetar, recepţioner, manager de restaurant sau de hotel, iar diplomele obţinute vor fi avizate de ministerele Educaţiei şi Muncii. Cursurile se vor axa în proporţie de 70% pe chestiuni practice, cursanţii urmând să înveţe şi limbi străine, cu vocabular de specialitate pentru domeniul în care se specializează, pentru partea teoretică fiind încheiată deja o colaborare cu Facultatea de Chimie Alimentară de la Galaţi. „Absolvenţii vor fi specialişti de înaltă clasa, care vor putea lucra în cele mai bune hoteluri şi restaurante din Europa. Vom face şi cursuri intensive pentru perfecţionarea unui personal deja angajat şi cursuri periodice, de o săptămână, pentru perfecţionarea specialiştilor pe domenii stricte cu tot ce este nou în branşă“, a precizat Iulian Zamfir. Organizatorii acestor cursuri intenţionează să realizeze pe viitor un concurs naţional de gastronomie, cu premii consistente, şi să editeze o revistă, în care redactorii să fie maeştrii bucătari şi lectorii din şcoala brăileană.