Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri S-au aprobat normele igienice pentru produsele tradiţionale

S-au aprobat normele igienice pentru produsele tradiţionale

Data: 21 Aprilie 2008

▲ „Eu nu-i solicit producătorului secretul reţetei, ci să aibă apă caldă sau rece, să aibă o podea salubră şi tot ceea ce face să fie igienizat ▲ Pe mine mă interesează să fie un produs manipulat şi transportat în condiţii de igienă“, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş ▲

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că instituţia pe care o conduce a elaborat ordinul privind normele igienice şi sanitar-veterinare pentru produsele tradiţionale şi ecologice. Radu Roatiş a precizat că autorităţile nu sunt interesate de ce anume conţine reţeta unui astfel de produs, păstrându-se astfel secretul producătorului, ci ca tot ceea ce prepară acesta să se facă în condiţii igienice. „Eu nu-i solicit secretul reţetei, ci să aibă apă caldă sau rece, să aibă o podea salubră şi tot ceea ce face să fie igienizat. Pe mine mă interesează să fie un produs manipulat şi transportat în condiţii de igienă“, a declarat Radu Roatiş. Preşedintele ANSVSA a subliniat că, alături de igienă, este foarte important să se cunoască şi traseul produsului de la producător până la consumator, pentru ca, în cazul unei toxiinfecţii alimentare, să se poată stabili originea lor. Şeful ANSVSA a mai spus că ministerul de resort va elabora, în perioada următoare, un ordin cu privire la produsele tradiţionale şi ecologice, în care se vor regăsi şi normele sanitar-veterinare. Potrivit datelor prezentate de conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în România sunt înregistrate, la ora actuală, peste 1.800 de astfel de produse.

Promovarea normelor europene, prin intermediul Bisericii

Cu ocazia conferinţei susţinute la Alba Iulia, preşedintele ANSVSA a declarat că este posibil să solicite ajutorul Bisericii Ortodoxe Române, în vederea promovării regulilor europene cu privire la sacrificarea şi bunăstarea animalelor. Radu Roatiş a precizat că autorităţile române au depus la Comisia Europeană (CE) un plan ce se va derula în următorii trei ani şi care vizează sacrificarea animalelor. „Vom solicita ajutorul Bisericii Ortodoxe Române, prin toate variantele pe care le are la dispoziţie, biserici, şcoli, să se implice în proiectul nostru“, a declarat preşedintele ANSVSA.