În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Să ai inima Mariei într-o lume a Martei“, la Găneşti
La sfârşitul săptămânii trecute, 30 de copii din parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Găneşti, Protopopiatul Paşcani, coordonaţi de preotul paroh Marius Ştefan, au participat la activitatea „Sfinţişori de la binefăcători“, în care au învăţat să gătească sfinţişori, pe care i-au dăruit apoi copiilor defavorizaţi din Centrul de zi din localitate, precum şi unor familii nevoiaşe. Activitatea a fost prima manifestare din proiectul „Să ai inima Mariei într-o lume a Martei“, desfăşurat de parohia Găneşti cu ocazia concursului „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine“, organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române.
La parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Găneşti se derulează proiectul de cateheză „Să ai inima Mariei într-o lume a Martei“, iar o primă activitate a acestui proiect a avut loc vineri, 7 martie 2014. Mai multe detalii despre eveniment, cât şi despre activităţile ce urmează să se desfăşoare în cadrul proiectului ne-a oferit pr. paroh Marius Ştefan:
„În cadrul proiectului de cateheză „Să ai inima Mariei într-o lume a Martei“ a avut loc ca primă activitate o şcoală de bucătărie pentru copii, desfăşurată sub genericul „Sfinţişori de la binefăcători“. 30 de copii din clasele I-IV au învăţat să gătească sfinţişori pe care i-au împărţit ulterior copiilor defavorizaţi din Centrul de zi Găneşti, precum şi unor bătrâni neputincioşi din localitate. Vineri, 14 martie, vom desfăşura activitatea „Ziua aperitivelor şi ciorbelor de post“, în care cei 30 de copii vor învăţa să gătească mâncăruri de post, iar pe 21 vom avea „Ziua dulciurilor“, unde micuţii vor afla ce cofeturi pot fi făcute din alimente de post. În cadrul proiectului „Să ai inima Mariei într-o lume a Martei“ mai avem ore de cateheză în fiecare duminică din acest post, pe grupe de vârstă. În ajun de Buna Vestire, pe data de 24 martie, vom avea ore de cateheză pentru cei care de-abia intră în lumea Spovedaniei - copiii din clasa pregătitoare şi clasa I, care vor învăţa lucruri despre Taina Sfintei Spovedanii şi despre ceea ce se întâmplă în cadrul acesteia, apoi vor fi spovediţi, primind a doua zi Sfânta Împărtăşanie, pentru prima dată după o spovedanie făcută în prealabil. Mai menţionez că proiectul nostru parohial a fost organizat ca un răspuns dat la provocarea Patriarhiei Române prin concursul «Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine»“. (Tudorel Rusu)