În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sâmbătă se deschide Muzeul Sării din Bucovina
La sfârşitul acestei săptămâni, la Salina Cacica va fi inaugurat primul muzeu subteran de istorie şi arheologie - "Muzeul Sării din Bucovina", un loc în care turiştii vor putea descoperi istoria folosirii sării de către om, din preistorie până în zilele noastre, în întreg spaţiul bucovinean, inclusiv Regiunea Cernăuţi. Conducerea Salinei Cacica din judeţul Suceava reia, astfel, o foarte veche tradiţie, ce s-a pierdut după anii ultimului război mondial, respectiv seria manifestărilor cultural-artistice care se desfăşurau periodic în adâncurile minei, printre care balul anual de Sfânta Maria, din 15 august. Manifestările de sâmbătă au loc cu ocazia împlinirii a 220 de ani de la începerea exploatării industriale a sării la Cacica, iniţiată atunci de noua administraţie austriacă a Bucovinei.
Evenimentul de sâmbătă cuprinde lansarea a două cărţi ("Cristale de Bucovina", autor doctor în ştiinţe medicale Ioan Eţcu, şi "Un sat din Bucovina numit... Cacica" - autor doctor în istorie Mugur Andronic), un concert de muzică clasică al cvartetului sucevean "Lira" şi o expoziţie subterană de grafică şi fotografie umoristică. Salina Cacica este unică în ţară prin faptul că galeriile sale sunt săpate manual.