În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Săptămâna ,,Şcoala altfel“ în judeţul Vaslui
Profesorii de religie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui au desfăşurat mai multe acţiuni în cadrul săptămânii ,,Şcoala altfel“. Scopul acestui program a fost acela de a-i implica pe elevi şi pe cadrele didactice în activităţi care să răspundă preocupărilor diverse şi să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii.
În această săptămână, profesorii de religie din judeţul Vaslui au fost implicaţi alături de elevi în activităţi culturale, artistice, sociale, pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, pentru cunoaşterea valorilor spirituale româneşti, de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului. Acestea s-au organizat sub diferite forme: ateliere de lucru, mese rotunde, dezbateri, activităţi de voluntariat, parteneriate educaţionale, vizite de studiu, excursii, campanii de prevenire a delincvenţei juvenile şi a poluării mediului. Printre activităţile desfăşurate de elevii din judeţul Vaslui amintim: „Cetăţeni responsabili, aici şi acum“ (Şcoala „Constantin Parfene“ din Vaslui), „Simbolistica Paştelui“ (Liceul „Ştefan Procopiu“ din Vaslui), „Puterea anturajului“ (Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“ din Vaslui), concursul „Învierea Domnului“ (Şcoala Generală Puşcaşi), „Pelerinaj la bisericile din oraşul nostru“ (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu“ din Vaslui), „Milostenia, faptă de iubire creştină“ (Şcoala Gimnazială ,,Ştefan cel Mare“ din Vaslui), excursia tematică la Iaşi „Cultură şi spiritualitate“ (Şcoala Gimnazială „Vasile Pârvan“ din Bârlad şi Şcoala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici“). După cum ne-a relatat prof. Monica Mocanu, inspector pentru disciplina religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, elevii au participat la concursul ,,Cum cinstim sărbătoarea Învierii Domnului“ şi au vizitat sediul Centrului eparhial Huşi. De asemenea, a fost organizată o excursie în judeţele Neamţ şi Suceava şi s-au prezentat obiceiurile şi tradiţiile româneşti legate de sărbătoarea Învierii Domnului în cadrul activităţii „Tradiţii pascale“.