În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sărbătoare la Biserica „Sfântul Nicolae“ din Câmpulung Moldovenesc
Sfântul Ierarh Nicolae a fost cinstit în mod deosebit într-o biserică din Câmpulung Moldovenesc. Slujba Vecerniei a fost oficiată în ajunul sărbătorii de un sobor numeros de preoţi, iar în ziua hramului s-au oficiat Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi Parastasul.
Biserica „Sf. Ierarh Nicolae“ din Câmpulung Moldovenesc şi-a serbat sâmbătă, 6 decembrie 2014, hramul. Programul liturgic dedicat cinstirii marelui ierarh făcător de minuni a început vineri, 5 decembrie 2014, la orele serii cu slujba Vecerniei şi a continuat cu Taina Sfântului Maslu. Din soborul slujitorilor au făcut parte părinţi de la parohiile câmpulungene şi de la câteva mănăstiri din Bucovina. „An de an ne-am pregătit în mod deosebit pentru slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae. Manifestările dedicate hramului au început din ziua pomenirii Sfântului Apostol Andrei, când elevii de la gimnaziu şi de la liceu s-au spovedit şi s-au împărtăşit. Astfel, peste 70 de copii au oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie în biserica noastră în ultima duminică din luna noiembrie, când l-am cinstit pe Sfântul Andrei. Şcolarii au învăţat cântările Sfintei Liturghii în cadrul programului «Hristos împărtăşit copiilor», derulat de parohia noastră“, a amintit pr. paroh Ilie Macar, care a menţionat că, la finalul programului liturgic din ajunul hramului bisericii, copiii din parohie au interpretat un buchet de colinde româneşti. Toţi colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri pentru că au vestit prin glasurile lor Naşterea Domnului şi bucuria sărbătorilor de Crăciun. În ziua hramului, s-a oficiat Utrenia, iar apoi s-au slujit Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae şi Litia. Sfânta Liturghie, la care au participat sute de credincioşi, a fost urmată de slujba Parastasului.
Locaş de închinăciune construit din Fondul Bisericesc Religionar din Bucovina
Parohia „Sfântul Nicolae“ din Câmpulung Moldovenesc datează din secolul al XVII-lea (anul 1698). Pe locul actualei biserici din zid a fost construită iniţial o biserică din lemn, numită şi Biserica Domnească - ctitorie a vornicului Toader Calimachi (Calmăşul), tatăl viitorului domn al Moldovei, Ioan Calimachi (1758-1761). Această biserică parohială a funcţionat până în anul 1887 (anul începerii construcţiei noii biserici), când a fost dăruită credincioşilor din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei, la iniţiativa preotului paroh de atunci, Vasile Cocorean, existând şi astăzi în această localitate. Actuala biserică parohială, de proporţii monumentale, a fost construită între anii 1887-1896, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Silvestru Morariu Andrievici, la punerea pietrei de temelie participând şi principele de coroană Rudolf, fiul împăratului Francisc Iosif I, aflat în vizită în Bucovina. Înălţarea bisericii din zid a durat nouă ani, fiind construită în stil neobizantin, în formă de cruce treflată, cu o superbă cupolă şi abside largi semicirculare, având dimensiunea exterioară de 40 de metri lungime, 25 de metri lăţime în abside şi 10 metri în pronaos, cu turlă centrală, două turnuri masive care străjuiesc cafasul şi alte două turle mai mici aşezate pe coama altarului şi a pronaosului. Construcţia lăcaşului de închinăciune s-a realizat prin contribuţia Fondului Bisericesc Religionar din Bucovina şi din donaţiile credincioşilor, fiind una dintre cele mai reprezentative opere de artă a arhitectului Cosinschi care a proiectat-o, rămânând până astăzi un punct de referinţă cultural-spirituală pentru oraşul de la poalele Rarăului. În ultimii ani, prin implicarea părintelui paroh Ilie Macar, activitatea liturgică şi pastoral-misionară din Parohia „Sfântul Nicolae“ a fost intensificată.