Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă și‑a cinstit marți, 7 ianuarie, ocrotitorul spiritual. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit
Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli în Protopopiatul Întorsura Buzăului
Parohia "Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil" din localitatea Lădăuţi, Protopopiatul Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, a avut bucuria de a participa la slujba oficiată de Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Ioan al Covasnei şi Harghitei, înconjurat de un sobor de preoţi, cu participarea credincioşilor din localitate şi din împrejurimi, precum şi a oficialităţilor locale. IPS Ioan a ţinut un cuvânt de învăţătură despre sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli şi a arătat că oamenii care nu participă la Sfintele Liturghii şi nu vin la Biserică sunt asemenea acelor îngeri căzuţi, legaţi cu lanţuri la picioare de diavolul: "Lucifer, îngerul de lumină a fost aruncat din cer pentru că s-a răzvrătit şi s-a mândrit, vrând să fie ca Dumnezeu. El numai s-a gândit cum ar fi să fie precum Dumnezeu şi a fost aruncat din cer. Iată cât este de mare păcatul mândriei. Dar oare cu cât suntem noi oamenii mai de plâns, pentru că nu numai că păcătuim cu gândul, cum a făcut Lucifer, dar păcătuim şi cu fapta şi cu cuvântul".
La sfârşitul Sfintei Liturghii, pr. paroh Mihai Apafi a fost distins, la propunerea pr. Tohănean Florin, protopop al Întorsurii Buzăului, cu rangul de iconom de către IPS Ioan. De asemenea, Înalt Preasfinţia Sa a binecuvântat lucrările ce s-au desfăşurat la biserică. Preotul paroh a mulţumit Lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-a revărsat peste parohia pe care o păstoreşte în cei cincisprezece ani de când a fost hirotonit, tot într-o zi de 8 noiembrie, apoi a mulţumit Înalt Preasfinţiei Sale pentru sprijinul material, moral şi duhovnicesc, Consiliului Local al comunei Barcani, reprezentată de primarul Marin Gheorghe şi viceprimarul Burguş Gheorghe, consiliului şi comitetului parohial, tuturor credincioşilor. Biserica parohiei a fost construită între 1973 şi 1983, în timpul părintelui Mihai Dumitru Apafi. Pictura a fost sfinţită în 1987 de Înalt Preasfinţitul mitropolit Antonie Plămădeală. Între 2008 şi 2009 s-au realizat lucrări de reparaţii la acoperiş, tâmplărie şi lucrări de renovare exterioară a lăcaşului de cult. În 2010 a fost înlocuit acoperişul din ţiglă cu tablă şi s-au refăcut faţadele exterioare, iar anul acesta s-a introdus încălzire centrală, toate aceste lucrări fiind realizate de actualul preot paroh, Mihai M. Apafi, fiul ctitorului lăcaşului de cult Mihai Dumitru Apafi. (Aurora Banciu)