În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Şcoală de vară la Grădiniţa „Sfântul Ioan“ din Suceava
Grădiniţa cu program prelungit „Sfântul Ioan“ a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a organizat şi găzduit, în perioada 1-14 august, ediţia a VI-a a „Şcolii de vară“ pentru copii de clasele I-IV. Activităţile au avut loc sub îndrumarea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava“.
Participanţii s-au înscris la secţiunile „Engleza Distractivă“, „Abilităţi Practice“ şi „Pictură - icoane pe lemn“. Anul acesta, cursul de engleză distractivă a avut loc în premieră în cadrul „Şcolii de vară“ de la Grădiniţa „Sfântul Ioan“, fiind un real succes. Aceasta pentru că a fost o abordare modernă, punându-se accentul pe învăţarea prin metode reprezentative precum jocul, înlesnind participarea activă a elevilor. Cursul a fost unul interactiv, iar elevii au putut să-şi exerseze abilităţile orale, fiind încurajaţi să vorbească în limba engleză cât mai mult. Prof. Tudose Andreea Alexandra a conceput un program care combină un echilibru între învăţare, mult sport, jocuri şi muzică, totul desfăşurându-se în spiritul verii, în incinta grădiniţei, precum şi în aer liber. Tematicile acoperite au fost variate, de la revizuirea alfabetului, exerciţii de dicţie şi pronunţie, până la chestiuni de gramatică şi conversaţii zilnice etc. Participanţii au fost recompensaţi la sfârşit, în cadrul premierii, cu câte un dicţionar ilustrat dublat de un ghid de conversaţie, într-o formă grafică extrem de atractivă. Prof. Cârstiuc Daniela a coordonat activităţile de la secţiunea „Abilităţi practice“. În cadrul cursului s-au desfăşurat activităţi de cusut, ţesut, origami, quilling ş.a. În fiecare zi, participanţii au învăţat şi au pus în aplicare tehnici diferite de lucru: au pictat linguri de lemn, au decorat vaze, au făcut rame foto, au încondeiat ouă, au construit păpuşi din lemn. Produsele finale au fost expuse la sfârşitul şcolii de vară în cadrul premierii, iar participanţii au putut să îşi ia creaţiile acasă. Bliorţu Roxana a coordonat activităţile de la secţiunea „Pictură - icoane pe lemn“. În cadrul cursului participanţii au realizat fiecare câte o icoană pe lemn, urmând etapele specifice realizării acesteia. Fiecare şi-a ales întâi sfântul pe care a dorit să-l reprezinte, iar rezultatul a fost unul impresionant, participanţii fiind încântaţi şi, totodată, mândri că au reuşit să finalizeze cu succes o icoană. Pe tot parcursul şcolii de vară a fost dezvoltată şi latura socială, întrucât toţi participanţii, de la toate secţiunile, au participat la activităţi în comun.