La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Seară duhovnicească la Sânnicolau Mare
În seara zile de 25 martie, de marele praznic al Bunei Vestiri, printr-un program religios care a debutat cu slujba Paraclisului Maicii Domnului, oficiat de şapte preoţi, s-a desfăşurat seara duhovnicească la Biserica parohială "Naşterea Maicii Domnului" din Sânnicolau Mare.
"Parte integrantă din săptămâna duhovnicească, organizată cu binecuvântarea chiriarhului, în zona Cenad -Sânnicolau Mare - Beba Veche, seara de 25 martie a prilejuit atât pentru noi, preoţii prezenţi, cât şi pentru cei peste 150 de credincioşi ai Parohiei Sânnicolau Mare o aleasă bucurie duhovnicească. Canonul Maicii Domnului, deosebit prin profunzimea sa, ca şi rugăciunea de la sfârşitul Acatistului Bunei Vestiri, în care i-am pomenit şi pe fraţii noştri ortodocşi din Japonia, a lăsat să încolţească în inimile celor prezenţi nădejdea că Maica Domnului, la stăruinţa noastră în rugăciune, înălţată cu pocăinţă şi smerenie, va mijloci pe lângă Fiul Său şi Dumnezeul nostru să-şi oprească mânia, cea cu dreptate pornită asupra noastră şi, totodată, să ne scape de mustrarea lui cea dreaptă", a declarat pr. protopop Gheorghe Şutac. În cuvântul de învăţătură, preotul Florin Matyas de la Parohia Beba Veche a subliniat importanţa pregătirii credincioşilor în vederea întâmpinării "cu vrednicie a slăvitei Învieri", pregătire care cere eforturi susţinute şi completate de împărtăşirea cu Sfintele Taine. După oficierea slujbelor religioase şi cuvântul de învăţătură, credincioşii parohiei au susţinut un recital de pricesne, specifice Postului Mare, şi îndeosebi săptămânii Sfintei Cruci. În finalul întâlnirii, părintele protopop Gheorghe Şutac, parohul Bisericii "Naşterea Maicii Domnului" din Sânnicolau Mare, a insistat în câteva cuvinte asupra bucuriei ce o lasă în sufletele celor prezenţi aceste seri de rugăciune, precum şi oportunitatea declarării de către Sfântul Sinod a anului 2011 ca "an jubiliar" al celor două Sfinte Taine, Botezul şi Cununia, care stau la temelia vieţii creştine.