„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Şedinţă la Protopopiatul Cluj II
Preoţii clujeni au discutat marţi, 11 noiembrie, despre importanţa postului în viaţa credincioşilor.
Discuţia a avut loc în cadrul întâlnirii lunare a preoţilor din Protopopiatul Cluj II, care cuprinde parohiile de pe raza oraşului Cluj-Napoca. Întâlnirea s-a desfăşurat la biserica parohiei închinate „Tuturor sfinţilor“ din cartierul Mănăştur.
După slujba de Te-Deum, pr. lect. dr. Mircea Oros de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a vorbit despre post şi foloasele sale duhovniceşti. „Cu toţii ştiţi că nu este uşor să-i vorbeşti omului modern, astăzi, despre foloaselor şi importanţa postului în viaţa duhovnicească a fiecăruia în parte. Pentru foarte mulţi dintre creştinii noştri postul înseamnă un număr de prescripţii formale, predominant negative (să nu faci...). Postul înseamnă şi altceva, fără de care toate aceste prescripţii îşi pierd valoarea lor. Părinţii ne lămuresc ce înseamnă postul. Acesta poate fi descris ca o atmosferă, un climat, o stare a minţii şi a sufletului. Un duh care ar trebui să cuprindă întreaga noastră structură în cele cinci, şase sau şapte săptămâni din post. Postul este o şcoală a duhovniciei care ar trebui frecventat de fiecare dintre noi“, a spus părintele Oros. (Grigore Sâmboan)