Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Sfântul Atanasie al III-lea Patelarie, sărbătorit la Galați
Biserica Ortodoxă a săvârşit, în ziua de 2 mai 2015, pomenirea Sfântului Ierarh Atanasie, Patriarh al Constantinopolului şi mai apoi păstor al credincioşilor de la Dunărea de Jos, la jumătatea secolului al XVII-lea. În anul 2009, în perioada 2-3 mai, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a membrilor Sfântului Sinod, la Galaţi au avut loc ample manifestări liturgice şi misionare dedicate proclamării cinstirii şi introducerii în cultul Bisericii noastre a Sfântului Ierarh Atanasie. Tot atunci au fost săvârşite resfinţirea Bisericii „Sfântul Nicolae“ din Galaţi, aflată pe fundaţia fostei mănăstiri în care a locuit Sfântul Atanasie, precum şi sfinţirea bisericii din lemn, închinată acestui sfânt, din municipiul Galaţi. La împlinirea a 6 ani de la acest istoric eveniment, în biserica gălățeană care i-a fost închinată, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi la Altarul de vară, în prezenţa credincioșilor din parohie și nu numai. Evlavia și bucuria acestora au sporit prin aducerea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a raclei ce conține un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Atanasie. Între credincioșii prezenți s-a numărat și un grup de bătrâni din comuna Piscu, județul Galați, care a susținut un program cultural-artistic de cântece pascale și patriotice. Acestora li s-au adăugat preșcolari de la Grădinița „Licurici” și elevi de la Școala Gimnazială nr. 5 din municipiu, îmbrăcați în costume populare.
După Sfânta Liturghie, credincioșii prezenţi au fost invitați la tradiționala agapă creștină, parohia pregătind în acest scop sute de pachete cu alimente tradiționale pascale. (pr. Gabriel Molocea)