La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Sfântul Dimitrie cel Nou, serbat în Arhiepiscopia Iaşilor
Biserica cu hramurile "Sfântul Arhidiacon Ştefan" şi "Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi", aflată în cartierul ieşean Tătăraşi, ce aparţine de Protopopiatul Iaşi 2, îşi serbează astăzi al doilea ocrotitor. Aseară a fost oficiată Vecernia unită cu Litia, iar în această dimineaţă se vor săvârşi Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi pomenirea celor adormiţi. "La final, credincioşii care vor participa la sfintele slujbe vor primi câte un pachet cu alimente şi un pahar de vin, pregătite de un grup de enoriaşe din parohie", a declarat pr. paroh Dumitru Mihăilă.
Al doilea hram al acestui sfânt lăcaş a fost rânduit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, cu prilejul sfinţirii demisolului Bisericii "Sfântul Arhidiacon Ştefan". În această biserică se află spre închinare un veşmânt care a acoperit pentru o perioadă moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, aflate la Catedrala patriarhală din Bucureşti. "În prezent am reuşit să ne apropiem de finalul lucrărilor de tencuială la biserică. Dacă va rândui Dumnezeu, la hramul principal al acestui lăcaş de închinăciune din a treia zi de Crăciun nădăjduim să putem săvârşi prima Sfântă Liturghie", a adăugat pr. paroh Dumitru Mihăilă. De sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Parohia Vorona Nouă din Protopopiatul Botoşani îşi serbează al doilea hram. În această dimineaţă vor fi oficiate Utrenia, Acatistul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi şi Sfânta Liturghie. La final va fi săvârşit Parastasul pentru ctitori. Din 20 noiembrie 2009, mânecuţele şi acoperământul ce a înveşmântat moaştele Sfântului au fost dăruite de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii "Sfântul Dimitrie" din Parohia Vorona Nouă, ca semn de binecuvântare şi întărire a evlaviei credincioşilor. (C. Ciofu)