Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Sfântul Grigorie Decapolitul ajunge azi în Capitală
În perioada 26 februarie - 2 martie 2015, la Biserica Icoanei din Bucureşti, va avea loc evenimentul „Icoana - fereastră către Dumnezeu“, ediţia a 8-a, dedicat sărbătoririi în prima duminică din Postul Mare a biruinţei Ortodoxiei asupra ereziilor. Anul acesta, credincioşii vor putea cinsti moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa, judeţul Vâlcea, împreună cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Icoanei din Capitală.
Evenimentul dedicat cinstirii sfintelor icoane debutează astăzi, 26 februarie, la ora 13:00, când vor sosi la Biserica Icoanei moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa, judeţul Vâlcea. Sfintele odoare vor fi depuse sub un baldachin special amenajat în faţa bisericii, unde vor rămâne până la 2 martie. Sâmbătă, 28 februarie, Vecernia va fi săvârşită la Biserica Icoanei de la ora 17:00 de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, după care, de la ora 18:30, va avea loc procesiunea „Lumina Ortodoxiei“ în jurul parcului Grădina Icoanei. Pe un podium amenajat în acest parc vor fi rostite rugăciuni speciale şi va avea loc un concert de cântece religioase susţinut de corala Bisericii Icoanei.
Duminică, 1 martie, pe podiumul amenajat în vecinătatea locaşului de rugăciune, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, înconjurat de un sobor de slujitori. Începând cu ora 12:00, slujitorii şi credincioşii de la mai multe parohii din Bucureşti se vor reuni în parcul Grădina Icoanei, unde, de la ora 13:30, va avea loc tradiţionala procesiune „Icoana - fereastră către Dumnezeu“. La finalul procesiunii, în parcul Grădina Icoanei se va săvârşi slujba de sfinţire a icoanelor purtate de credincioşi, însoţită de rostirea Crezului, cuvântul de învăţătură rostit de arhiereu şi alte alocuţiuni.