În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Sfântul Ierarh Calinic, cinstit la mănăstirea sa de metanie
Mănăstirea Cernica s-a aflat ieri, 11 aprilie, în sărbătoare. Credincioşi din Capitală şi din împrejurimi, dar şi din alte regiuni ale ţării au venit în pelerinaj la mănăstirea de la marginea Bucureştiului, pentru a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Calinic şi ale Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica.
Manifestările religioase şi sociale au început la Mănăstirea Cernica, din judeţul Ilfov, încă de sâmbătă, 9 aprilie, când moaştele Sfântului Ierarh Calinic şi ale Sfântului Cuvios Gheorghe au fost scoase spre închinare şi aşezate într-un baldachin special amenajat în faţa bisericii cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe". Pelerinii care au rămas peste noapte au participat la slujba Privegherii, iar duminică s-au rugat împreună la Sfânta Liturghie. Sărbătoarea Sfântului Calinic a început duminică seara cu slujba Privegherii. Ieri, 11 aprilie, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii, ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre viaţa aleasă a Sfântului Ierarh Calinic şi despre rolul important pe care l-a avut în istoria Bisericii Ortodoxe Române.