În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sfântul Ierarh Nectarie, prăznuit în mijlocul vârstnicilor
În ziua de pomenire a Sfântului Nectarie de Eghina, la Biserica "Sfântul Nectarie" de la Căminul de bătrâni din Tulcea, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârşit Sfânta Liturghie. Preasfinţia Sa a oficiat şi slujba de Te Deum la Seminarul Teologic din localitate, pentru deschiderea activităţilor cultural-artistice şi educative dedicate Zilei Dobrogei.
Cu prilejul hramului Bisericii "Sfântul Nectarie" de la Căminul de bătrâni din Tulcea, Preasfinţitul Visarion, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie. "Slujba a fost oficiată în altarul de vară, amenajat în curtea căminului, altar care a fost sfinţit în urmă cu o lună de zile. La Sfânta Liturghie au participat asistenţi ai căminului, precum şi numeroşi credincioşi tulceni. Prezenţa Preasfinţitului Visarion la căminul de bătrâni a adus multă bucurie duhovnicească persoanelor vârstnice asistate aici. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a reliefat personalitatea Sfântului Nectarie şi exemplul de credinţă pe care acest sfânt contemporan îl oferă credincioşilor în viaţa de zi cu zi. La sfârşitul slujbei au fost binecuvântate prinoasele aduse de credincioşi, iar apoi a urmat o agapă frăţească, la care au participat ierarhul, soborul slujitor, precum şi asistaţii căminului", ne-a declarat părintele Felix Lucian Neculai, consilier cultural. Oră festivă de istorie dedicată zilei de 14 noiembrie Ierarhul Tulcii a fost prezent şi la Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Casian" din Tulcea, unde a oficiat slujba de Te Deum pentru deschiderea programului activităţilor cultural-artistice şi educative care se vor desfăşura în luna noiembrie la Seminarul Teologic. Manifestările sunt dedicate Zilei Dobrogei din 14 noiembrie. "La slujba de Te Deum au participat cadrele didactice şi elevii seminarişti. Preasfinţia Sa a evocat semnificaţia şi conotaţiile actului de la 14 noiembrie 1878, când Dobrogea a revenit la trupul patriei-mamă şi rezonanţa lui până astăzi în conştiinţa românească. A urmat apoi un moment artistic în care corul şcolii a interpretat câteva piese patriotice, care au avut menirea să creeze un cadru propice desfăşurării pe mai departe a programului. În cadrul acestei prime manifestări dedicate Zilei Dobrogei, de la Seminarul Teologic din Tulcea, a fost susţinută de către Nicolae Rădulescu, istoric şi publicist tulcean, fost profesor al şcolii şi actual membru în Adunarea Naţională Bisericească, o frumoasă prelegere de istorie dedicată zilei de 14 noiembrie", a mai spus părintele consilier Neculai. Până la sfârşitul lunii noiembrie vor avea loc şi alte manifestări cultural-educative, printre care lansări de carte şi expoziţii tematice, în care sunt implicaţi atât elevii Seminarului Teologic, cât şi elevii altor licee şi colegii tulcene.