În mijlocul credincioșilor adunați în rugăciune la Catedrala Patriarhală din București în întâia duminică a Postului Nașterii Domnului a poposit Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar
Sfântul Ioan cel Nou, prăznuit la Suceava
Mănăstirea ocrotită de Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava şi-a sărbătorit marţi, 2 iunie, ocrotitorul prin Liturghie arhierească, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Credincioșii bucovineni au participat marți, 2 iunie, la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul Suceava, cu respectarea normelor sanitare în domeniu.
În omilia rostită luni seara, IPS Părinte Mitropolit Teofan a subliniat că mângâierea lui Dumnezeu se revarsă în inimile oamenilor curați: „Izvorul de mângâiere adevărat îl găsim în Dumnezeu, în primul rând, în sfinții Săi, precum și în oamenii autentici pe care Dumnezeu îi lasă printre noi chiar și în vremuri neautentice precum sunt cele pe care le trăim. Sfântul Apostol Pavel, în Epistola sa cea de a doua către Corinteni, capitolul 1, pomenește de 10 ori cuvântul «mângâiere», în doar 5 versete, spunând că «Domnul Dumnezeu este Izvorul a toată mângâierea». Mângâierea lui Dumnezeu se revarsă în inimile oamenilor curați, iar aceștia aduc mângâiere în jurul lor. Creștinului adevărat, cu toate că, pe de o parte, este un om al suferinței, gândul său fiind la Dumnezeu, viața i se umple de nespusă mângâiere. Așadar, Dumnezeu ne este primul și cel mai important Izvor a toată mângâierea, în orice vreme și în orice loc. Sfinții lui Dumnezeu, regăsindu-se în relație cu Dumnezeu, devin la rândul lor izvor de mângâiere. Prin câte momente de cumpănă a trecut acest oraș - și istoria menționează acest lucru -, și în toate aceste încercări Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava a păzit această cetate, a ocrotit locuitorii ei și, prin rugăciunile lui, a adus multă încurajare”.
Cuvântul de final i-a aparținut Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul: „Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată. Îi mulțumim Sfântului Mare Mucenic Ioan, care a ocrotit, ocrotește și va păzi și de acum înainte mănăstirea aceasta, orașul căruia îi este patron, ocrotitor, și pe toți aceia care, fie din Suceava, fie din împrejurimi, fie din alte părți, vin în ziua de 2 iunie, în ziua de 24 iunie sau în orice zi a anului să se închine la sfintele sale moaște și să-i ceară ajutorul și ocrotirea. În acest an, această zi de hram a mai însemnat una de familie, ca să-i zicem așa, și îi mulțumim în chip deosebit Părintelui nostru Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, care în aceste zile împlinește și slujirea binecuvântată de locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților”.
La final, cei doi ierarhi au oficiat o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Pimen Suceveanul, trecut la cele veșnice la 20 mai a.c.