De sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Băltenii de Sus, județul Tulcea, săvârșind
Sfântul Maslu de obşte în 7 parohii din Protopopiatul Sector 1 Capitală
Începând din acest an, credincioşii din sectorul 1 al Capitalei participă în fiecare zi de luni la Taina Sfântului Maslu de obşte săvârşită, pe rând, la 7 dintre parohiile din cadrul protopopiatului de sector. Luni, 1 iunie, Sfântul Maslu de obşte a fost oficiat de 7 preoţi şi un diacon la Biserica „Sfântul Nicolae” - Popa Tatu, unde au participat aproximativ 300 de persoane. „Venit de la Mizil, unde săvârşeam Taina Sfântului Maslu împreună cu preoţii din oraş şi unde veneau 500-600 de credincioşi, am propus această iniţiativă, într-o şedinţă lunară, părintelui protopop, care a fost de acord. La acest proiect, au aderat deja o seamă de biserici, toate cu hramul «Sfântul Nicolae»: Biserica Popa Tatu, Biserica Amzei, Biserica «Sfântul Nicolae»-Tabacu, Biserica Albă, Biserica Manea Brutaru, Biserica «Sfântul Nicolae»-Broşteni şi Biserica «Sfântul Nicolae»-Dintr-o Zi. Oamenii au fost foarte entuziasmaţi şi ne-au întrebat când va fi următorul Sfânt Maslu. Este foarte important să trăim împreună, în comuniune, iar relaţia cu Dumnezeu să nu fie doar una ocazională, şi astfel vom ajunge să nu ne mai simţim singuri”, a spus părintele Alin Florin Sandu, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae”-Amza. Prezent la fiecare Maslu de obşte, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae”-Dintr-o Zi, preotul Vasile Ioana, a ţinut să evidenţieze puterea mare a rugăciunii din cadrul slujbei şi importanţa acesteia, pe care a descris-o ca fiind o bucurie atât pentru soborul de preoţi, cât şi pentru mulţimea de credincioşi.
La începutul lunii iulie, credincioşii din Bucureşti sunt aşteptaţi la Sfântul Maslu de obşte ce va avea loc la Biserica „Sfântul Nicolae”-Manea Brutaru, din strada Gen. Constantin Budișteanu. (Raluca Brodner)