„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Sfântul Maslu la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş
Marţi, 9 aprilie, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. La slujbă au participat conducerea spitalului, cadre medicale şi foarte mulţi bolnavi. În cuvântul de învăţătură, chiriarhul a subliniat: „Anul trecut a fost anul închinat Tainei Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor, dar în fiecare an şi în fiecare post se cuvine ca noi preoţii să ne adunăm în spitale şi aziluri şi să slujim aici în mijlocul bolnavilor şi al celor neputincioşi această Taină cerească instituită de Mântuitorul Iisus Hristos prin sfinţii Săi ucenici şi apostoli. Nu numai anul trecut, ci iată în fiecare an se cuvine în aceste aşezăminte, în care oamenii vin să se tămăduiască trupeşte, să venim şi noi şi să invocăm puterea Sfântului Duh ca Dumnezeu care este doctorul suprem al sufletelor şi al trupurilor noastre să ne vindece şi mai întâi să ne dăruiască sănătate sufletească, adică iertarea păcatelor, pentru că numai vindecându-ne sufletul putem dobândi şi vindecarea trupului“. La final, chiriarhul a împărţit tuturor celor prezenţi iconiţe cu Sfânta Cruce.
Miercuri, 10 aprilie, Preasfinţia Sa a săvârşit Taina Sfântului Maslu în capela cu hramul „Sfântul Evanghelist Luca“ din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş. La slujbă au participat, de asemenea, conducerea spitalului, cadre medicale, bolnavi şi numeroşi credincioşi.
Referindu-se la buna colaborare dintre Centrul eparhial şi Spitalul Municipal din Caransebeş, părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, a precizat: „Între Episcopia Caransebeşului şi Spitalul Municipal din Caransebeş există vechi relaţii de colaborare care au avut ca rezultat, în primul rând, edificarea unui lăcaş de închinăciune în curtea unităţii spitaliceşti, iar apoi între Centrul eparhial şi Secţia de neonatologie a spitalului există relaţii de colaborare pentru susţinerea Centrului de igienă pentru mamă şi copil, pe care episcopia îl patronează, şi această bună colaborare a avut ca rezultat renovarea şi înnoirea Secţiei de pediatrie a unităţii spitaliceşti“.