În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Sfântul Maslu la Unitatea de asistenţă medico-socială din Sălişte
În perioada Postului Mare, Protopopiatul Sălişte din Arhiepiscopia Sibiului acordă o atenţie deosebită persoanelor în vârstă, care suferă de diverse afecţiuni şi nu se mai pot întreţine singure, aşa cum este cazul bătrânilor asistaţi de la Unitatea de asistenţă medico-socială din Sălişte. Aici, părintele Ioan Ciocam, protopop de Sălişte, înconjurat de un sobor de preoţi din protopopiat, a oficiat Taina Sfântului Maslu miercuri, 13 aprilie.
"Săvârşim Taina Sfântului Maslu pentru a uşura suferinţa bolnavilor din acest spital. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască tuturor sănătate şi putere de muncă", a spus părintele Claudiu Teşa de la Unitatea de asistenţă medico-socială din Sălişte. Dr. Ioan Chera, directorul Unităţii de asistenţă medico-socială din Sălişte, a mulţumit părinţilor preoţi, care "totdeauna au fost alături de oamenii bolnavi, totdeauna au fost alături de nevoiaşii din zonă şi, de fiecare dată, au găsit timp pentru a oficia slujbe aici, la spital, unde sunt persoane care au nevoie de asistenţă religioasă". Un cuvânt de încurajare a fost adresat bolnavilor şi de primarul oraşului Sălişte, Teodor Dumitru Baciu. După săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, vârstnicii au primit pachete cu alimente. Unitatea de asistenţă medico-socială din Sălişte funcţionează din 2007 şi asigură, în prezent, îngrijirea a 57 de pacienţi. (O.R.)