Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Sfinţii Brâncoveni, prăznuiţi la Mănăstirea Hurezi
Cu ocazia prăznuirii Sfinţilor Brâncoveni, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hurezi, ctitoria Sfântului Constantin Brâncoveanu. Sărbătoarea a început în seara zilei de 15 august cu slujba de priveghere.
La sfârşitul Sfintei Liturghii, PS Emilian Lovişteanul a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a elogiat viaţa şi activitatea Sfinţilor Brâncoveni, îndemnându-i totodată pe credincioşi să-i cinstească şi să le urmeze exemplul în fapte de credinţă: "Pomenim pe Sfinţii Martiri Brâncoveni şi iată că, deşi ei au suferit şi au pătimit dându-şi viaţa pentru Hristos, noi ne aflăm în moment de sărbătoare şi de bucurie, pentru că, spune Hristos Domnul: "în lume necazuri veţi avea". Cel care suferă necazuri şi trece peste suferinţă cu credinţă şi dragoste în Dumnezeu, se naşte la viaţa veşnică, şi pentru cel care se naşte la viaţa veşnică, bucurie mare se face în ceruri, dar şi pe pământ. De aceea ne bucurăm împreună cu toţi sfinţii Bisericii noastre şi cu toţi sfinţii îngeri, pentru că neamul românesc a odrăslit sfinţi, printre care şi pe Sfinţii Brâncoveni pe care îi pomenim noi astăzi". La această sărbătoare au mai luat parte şi părintele arhimandrit Vartolomeu Androni, exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului şi stareţ al Mănăstirii Cozia, părintele ieromonah Iustin, stareţul Mănăstirii Oaşa din Alba, părintele prof. univ. dr. Dan Ioan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, stareţele mănăstirilor: "Dintr-un Lemn", Bistriţa, Ostrov, Govora şi Arnota, reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi culturale, preoţi şi numeroşi credincioşi din Eparhia Râmnicului şi din ţară.