În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, prăznuiţi la Mănăstirea Hurezi
De praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, IPS Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit Sfânta Liturghie la Sfânta Mănăstire Hurezi, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. După citirea Sfintei Evanghelii, părintele arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a elogiat viaţa şi activitatea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, îndemnându-i pe credincioşi să le urmeze exemplul în fapte de credinţă şi milostenie. După Sfânta Liturghie a fost săvârşită o slujbă de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor şi ostenitorilor acestui sfânt aşezământ.
Pentru activitatea deosebită desfăşurată în obştea sfintei mănăstiri, monahia Marina, stareţa chinoviei, a primit din partea IPS Gherasim rangul onorific de "stavroforă". Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de protopsalţi ai Mitropoliei de Alexandroupoleos. Biserica Mănăstirii Hurezi este un impunător monument, lung de 32 de metri şi înalt de 14 metri. Se află situată în centrul ansamblului mănăstiresc de la Hurezi, ridicat de către domnitorul Constantin Brâncoveanu. Are plan treflat şi împărţire clasică, altar, naos, pronaos şi pridvor. Lucrarea în frescă este opera zugravilor Constantin, Ioan, Andrei, Stan, Neagoe şi Ioachim. Complexul mănăstiresc Hurezi cuprinde mănăstirea propriu-zisă, biserica bolniţei, ctitorită de doamna Maria, soţia domnitorului Constantin Brâncoveanu, ridicată la 1696, Schitul "Sfinţii Apostoli", ctitorit de marele stareţ Ioan Arhimandritul în 1698, şi Schitul "Sfântul Ştefan", după numele fiului cel mare al domnitorului, ridicat în anul 1703. (Arhid. Ioan Liviu Găman)