În cea de‑a doua duminică a postului închinat praznicului Nașterii Domnului, Postul Bucuriei, 24 noiembrie, zi în care în bisericile ortodoxe este lecturat pasajul evanghelic despre dregătorul bogat și
Sfinţire de biserică în Bradu, Sibiu
Noua biserică a comunităţii ortodoxe din Bradu, judeţul Sibiu, a fost sfinţită duminică, 6 octombrie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.
Credincioşii din Bradu şi-au văzut împlinit visul de a avea propriul locaş de închinare, vechea biserică din sat fiind în proprietatea comunităţii greco-catolice. Slujbele religioase au fost oficiate alternativ în această veche biserică timp de mai bine de 20 de ani, iar în 2009 s-a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică din sat, a comunităţii ortodoxe. Lucrările de zidire s-au încheiat în 2012, apoi locaşul a fost pictat şi pregătit pentru sfintele slujbe.
Părintele Mitropolit Laurenţiu a târnosit locaşul de cult pus sub ocrotirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Anatoly” din Braşov. Cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de arhimandritul Ioachim Tomoiagă, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, care a tâlcuit Evanghelia duminicală, a învierii fiului văduvei din Nain.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Laurenţiu l-a hirotesit iconom stavrofor pe parohul de la Bradu, pr. Vasile Nechifor, şi i-a oferit acestuia Distincţia „Crucea şaguniană pentru clerici”, în semn de apreciere a activităţii pastorale din comunitatea ortodoxă de la Bradu. Ierarhul a oferit acte de cinstire mai multor binefăcători, Adunării şi Consiliului parohial şi tuturor celor care au contribuit în mod deosebit la ridicarea unei biserici ortodoxe la Bradu, apoi i-a felicitat pe credincioşi pentru implicarea lor în construirea bisericii şi i-a îndemnat să rămână ataşaţi de valorile străbune. Credincioşii au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina, iar aici au cinstit racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adusă de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.