În Duminica a 30‑a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Halânga, Protopopiatul Drobeta, unde a săvârșit Sfânta
Sfinţire de biserică în parohia Dodeşti
Preasfinţitul Corneliu, Episcopul Huşilor, a sfinţit duminică, 26 august, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din parohia Dodeşti, Protopopiatul Huşi. Sfântul lăcaş a fost ridicat începând cu anul 2006 de pr. paroh Claudiu-Dan Cerbu, ajutat de autorităţile locale şi de credincioşi.
În parohia Dodeşti, Protopopiatul Huşi, a avut loc duminică, 26 august, sfinţirea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului". Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Corneliu, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi din Dodeşti şi din satele învecinate. Pe un podium special amenajat a fost oficiată apoi Sfânta Liturghie, timp în care cei prezenţi au trecut prin sfântul altar, pentru a se închina sfintei mese. "În cuvântul de învăţătură, PS Corneliu a arătat importanţa construirii unui sfânt lăcaş pentru comunitate, dar mai ales pentru cei care au contribuit prin muncă şi bani, mai ales că numele ctitorilor rămân înscrise pentru veşnicie în cartea bisericii. Astfel, PS Corneliu a asemănat ctitorii cu tânărul din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, arătând astfel o cale de a dobândi sfinţenia", a relatat pr. Marius Cătălin Antohi, protopop al Protopopiatului Huşi. La final, PS Corneliu a oferit Diploma de ctitor domnului Victor Popa, primarul comunei Dodeşti, apreciind eforturile depuse de pr. paroh Claudiu Cerbu la ridicarea bisericii. Biserica "Adormirea Maicii Domnului" a fost zidită în anul 1802 de către sătenii din Dodeşti. Din cauza intemperiilor, sfântul lăcaş a devenit impropriu pentru săvârşirea Sfintei Liturghii. Astfel, pe 16 august 2006, la iniţiativa unor locuitori, în frunte cu preotul paroh Claudiu-Dan Cerbu s-a început zidirea noii biserici, împrejurul celei vechi. Până la data sfinţirii, cu sprijinul enoriaşilor şi al primarului Victor Popa, au fost executate lucrări de construcţie, biserica fiind înzestrată cu pictură (în sfântul altar), catapeteasmă şi sistem de încălzire. În acelaşi timp, cu fonduri de la Centrul eparhial Huşi şi de la enoriaşi, a fost construită o nouă clopotniţă, la intrarea în curtea bisericii.