În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Sfinţire de biserică în Protopopiatul Ineu, Arad
Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat duminică slujba de târnosire a bisericii cu hramurile "Pogorârea Duhului Sfânt" şi "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil", din Parohia "Vasile Goldiş", Protopopiatul Ineu. Înalt Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de părintele protopop al Ineului, Nica Moise, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, precum şi de un număr mare de credincioşi din parohie şi din împrejurimi. În cuvântul de întâmpinare, părintele protopop a arătat importanţa venirii arhipăstorului în mijlocul turmei duhovniceşti. În cuvântul de învăţătură, IPS Arhiepiscop Timotei a evidenţiat că omul trebuie să ia aminte la cuvintele Mântuitorului Hristos şi în toată viaţa lui să caute mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, iar apoi toate cele necesare acestei vieţi i se vor adăuga. Ierarhul a mai subliniat importanţa Bisericii pentru întreaga obşte creştină, precum şi grija permanentă pe care credincioşii trebuie să o arate faţă de sfântul lăcaş. După săvârşirea Dumnezeieştii Liturghii, părintele paroh Pavel Purice a mulţumit Înalt Preasfinţiei Sale, preoţilor prezenţi, tuturor ctitorilor sfântului lăcaş, oficialităţilor prezente, cât şi tuturor credincioşilor prezenţi. Toţi credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie au avut posibilitatea să se închine înaintea Sfintei Mese târnosite, eveniment unic pentru comunitatea parohială. Biserica Parohiei "Vasile Goldiş" a fost construită între anii 1990 şi 1998, iar în perioada 1996-1998 a fost pictată în tehnica fresco.
Parohia, cunoscută în părţile Ineului cu denumirile vechi, Mocirla sau Lunca Teuz, poartă în prezent numele marelui om politic Vasile Goldiş, istoric, publicist, militant pentru unirea tuturor românilor şi membru în Marele Sfat Naţional care a înfăptuit Unirea, ministru al culturii, şi membru de onoare al Academiei Române. (Diac. Dan-Marius Braiţ)