„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Sfinţire la Biserica „Sfântul Apostol Andrei“ din Apahida
Demisolul bisericii ortodoxe cu hramul „Sfântului Apostol Andrei“ a Parohiei Apahida II, Protopopiatul Cluj I, a fost sfinţit sâmbătă, 11 octombrie, de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 1 octombrie 2011, iar lucrările au început pe 30 august 2012.
Slujba de la demisolul Bisericii „Sfântului Apostol Andrei“ a Parohiei Apahida II, Protopopiatul Cluj I, a fost oficiată IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi protopopul de Cluj I, Ioan Jeler. Au participat la slujbă sute de credincioşi din Apahida şi din localităţile învecinate, precum şi autorităţi locale.
Cu prilejul sfinţirii demisolului noii biserici, IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei le-a explicat celor prezenţi care este rostul ridicării locaşurilor de închinare, care sunt, aşa cum a spus Patriarhul Iacob, în Sfânta Scriptură, „casa Domnului“ şi „poarta Cerului“.
IPS Părinte Mitropolit Andrei le-a mulţumit, la finalul cuvântului său, credincioşilor şi autorităţilor care au sprijinit construirea acestei biserici, rugându-L pe Dumnezeu să le răsplătească şi să le dea tuturor multă sănătate şi bucurii. De asemenea, ierarhul a lăudat munca parohului Sorin Trâncă pentru ridicarea acestei biserici, iar ca apreciere pentru implicarea sa i-a acordat distincţia de sachelar.
Parohia Ortodoxă Apahida II este una recent înfiinţată, în urmă cu trei ani. Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei“ a fost pusă pe 1 octombrie 2011, de IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. Lucrările la noul locaş de închinare au început 10 luni mai târziu, pe 30 august 2012, iar până în acest moment s-a reuşit finalizarea demisolului, biserica fiind ridicată până la bolţi. Potrivit parohului Sorin Trâncă, se intenţionează ca, până la sfârşitul anului, dacă vor fi fonduri suficiente, să se zidească turlele, astfel încât biserica să fie acoperită. (Andreea Pâgleşan)