În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sfințirea Altarului de vară al mănăstirii prahovene Ghighiu
Pelerinii și obștea Mănăstirii Ghighiu, situată în apropierea orașului Ploiești, au început de duminică seara, 14 august, sărbătorirea hramului vetrei monahale, „Adormirea Maicii Domnului”. În mijlocul obștii monahale care se nevoiește în acest așezământ a poposit Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Un sobor de preoți a săvârșit slujbele Vecerniei Mari unite cu Litia și a Privegherii, în cadrul căreia a fost cântat, la momentul îndătinat, Prohodul Maicii Domnului, în trei stări. La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ieronim a săvârșit rânduiala sfințirii Altarului de vară al mănăstirii. Astfel, după așezarea în piciorul Sfintei Mese a fragmentelor de cinstite moaște mucenicești, prestolul a fost spălat, stropit cu apă sfințită, uns cu Sfântul și Marele Mir și pecetluit.
La finalul rânduielii liturgice, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța și rolul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în istoria mântuirii neamului omenesc. „Când Dreptul Iosif a observat cu ochii trupești taina care s-a petrecut, s-a minunat, dar Dumnezeu i-a dat semn și atunci a înțeles, așa cum fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă, anume că acolo unde Dumnezeu voiește, se biruiește rânduiala firii. Fecioara Maria trebuia să fie o minune diferită de alte minuni. Minunea la care Sfânta Fecioară a lucrat a fost cea mai mare taină care s-a petrecut vreodată pe suprafața pământului, anume că din ceruri S-a pogorât, în deplină dragoste și ascultare față de Părintele ceresc, a doua Persoană a Preasfintei Treimi, Fiul lui Dumnezeu. El S-a pogorât din cer și prin voința Tatălui și împreună-lucrarea Sfântului Duh a luat trup din Sfânta Fecioară. Dumnezeu trebuia să ne aducă mântuirea din interiorul condiției noastre umane, să ne vorbească pe glasul nostru”, a spus Episcopul Daciei Felix.