În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie, în Parohia „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din cartierul clujean Borhanci, unde a sfințit ansamblul parohial din proximitatea bisericii.
Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a liturghisit şi le-a adresat celor prezenți un cuvânt în care, pornind de la învățăturile Sfântului Ioan Scărarul, a spus că „rugăciunea, postul și spovedania sunt arme imbatabile în lupta cu răul”. Răspunsurile liturgice au fost date de studenți teologi clujeni. La chinonic, interpretele de muzică populară Oana Font, Ana-Georgeta Balla și Narcisa Balla, precum și Mihai Baciu, elev în clasa a 5-a la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, au interpretat mai multe pricesne.
La finalul slujbei, preotul paroh Mircea-Lucian Man a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare şi i-a oferit o cruce pectorală și un engolpion.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă desfășurată în cei 24 de ani de slujire sacerdotală, IPS Mitropolit Andrei i-a acordat preotului paroh Mircea-Lucian Man „Crucea Transilvană” pentru clerici, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar lui Aurel Balea „Crucea Transilvană” pentru mireni. Au mai fost oferite distincţii preotului pensionar Matei Viluc, slujitor în cadrul parohiei, lui Ioan Drimuș și Marcel Bonțidean, preotesei Simona-Victorița Man, lui Liviu Bunea, Consiliului și Comitetului parohial, precum și altor binefăcători. De asemenea, tuturor copiilor și tinerilor prezenți ierarhul le-a oferit cărți duhovnicești.
La finalul Liturghiei, Înaltpreasfinția Sa a sfințit ansamblul parohial format din casă parohială, centru catehetic și capelă mortuară. Ansamblul a fost construit în proximitatea bisericii, în perioada 2019-2022. La finalul slujbei de sfințire, ierarhul a dăruit familiei preotului paroh o icoană cu Răstignirea Domnului.