În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sfinţirea bisericii Schitului „Poiana lui Ioan”
- În această dimineaţă, PF Patriarh Daniel, care efectuează o vizită în Arhiepiscopia Iaşilor, la invitaţia IPS Mitropolit Teofan, va oficia slujba de sfinţire a bisericii Schitului Poiana lui Ioan. Schitul „Poiana lui Ioan“, cu hramul „Înălţarea Sfintei Cruci“, depinde de Mănăstirea Sihăstria (judeţul Neamţ), vatră monahală unde Preafericirea Sa a intrat în monahism, în anul 1987. După slujba de sfinţire, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va săvârşi Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sihăstria. Potrivit postului de radio TRINITAS, citat de Agenţia BASILICA, acest aşezământ monahal a fost înfiinţat la recomandarea fostului stareţ al Mănăstirii Sihăstria, părintele Paisie Olaru (1897-1990). Locul pentru ridicarea schitului a fost sfinţit în anul 1993, în ziua de 31 august, de Patriarhul Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, însoţit de Preasfinţitul Eftimie, Episcopul Romanului, şi de Preasfinţitul Casian, Episcopul Dunării de Jos, pe atunci Arhiereu-Vicar al acestei eparhii.
- Tot astăzi, 8 septembrie, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, va săvârşi slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din localitatea Cerna, Protopopiatul Niculiţel. Preasfinţia Sa va săvârşi apoi şi Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia va hirotoni şi un preot, informează Biroul de Presă şi Mass-media al Episcopiei Tulcii. La sfârşitul Liturghiei vor fi înmânate acte de apreciere celor care au contribuit la bunul mers al parohiei şi s-au implicat în restaurarea bisericii. În ultimii ani, au avut loc ample lucrări de restaurare şi consolidare. În localitatea Cerna există 13 naţionalităţi care convieţuiesc în deplină armonie şi toleranţă. În această localitate s-a născut şi poetul Panait Cerna.