În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Sfinţirea bisericii Unităţii Militare din Şimleu
În Duminica a treia după Rusalii, Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârşit slujba de târnosire a bisericii de lemn cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", din Garnizoana Şimleu Silvaniei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu protopopul Şimleului, părintele Vasile Boşca.
După reintroducerea clerului militar în rândurile armatei, a fost înfiinţat şi în unităţile din Şimleu Silvaniei un post de preot militar care să deservească şi să acorde asistenţă religioasă personalului din cadrul garnizoanei. Încă de la înfiinţarea postului de preot militar, în anul 2004, acesta a fost ocupat de către părintele Ioan-Adrian Crâşmaru, sub grija căruia a fost amenajată, în primă fază, o capelă militară, iar în anul 2009, cu sprijinul conducerii unităţii militare din acea vreme, s-au pus bazele construirii unei biserici, adunându-se şi fondurile necesare pentru acest scop. Cel mai important suport material l-au oferit cadrele militare şi personalul civil, ajutaţi fiind şi de bunii credincioşi din cele două cartiere din apropierea garnizoanei şi din oraş. Acest deziderat s-a împlinit în iunie 2011. Biserică tradiţională ardeleană După obţinerea aprobărilor necesare au pornit lucrările de construcţie. Frumoasa biserică din lemn este construită de vestiţii meşteri maramureşeni în spiritul tradiţiilor noastre din Ardeal. Interiorul este împodobit cu frumoase icoane, reprezentative pentru cultul ortodox şi cu un iconostas de mare frumuseţe sculptat în lemn de tei. Biserica a fost înzestrată cu toate cele necesare săvârşirii sfintelor slujbe, iar construcţia acesteia a fost primită cu multă bucurie şi de credincioşii care locuiesc în acea zonă a oraşului. La slujba de târnosire au fost prezenţi cadre militare şi personal civil din unităţile militare, credincioşi din cele două cartiere din apropierea garnizoanei şi din oraş, alături de oficialităţi judeţene şi locale. Pentru activitatea rodnică de dăruire în slujba bisericii, Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a acordat distincţia de iconom stavrofor preotului militar Ioan-Adrian Crâşmaru, iar militarilor le-au fost acordate diplome de apreciere pentru strădania lor.